KATEGORİ: HAMUR İŞLERİ
YAZAN:ŞÜKRAN
MALZEMELER:
- 3 PAKET KABARTMA TOZU
- 2 SU BARDAĞI YOĞURT
- 1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
- 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
- ALDIĞI KADAR UN
- 1 SU BARDAĞI GALETA UNU
- 1 YUMURTA AKI
- 1BAĞ TAZE SOĞAN
- YOĞURT SIVIYAĞ TUZ BİR KABA ALINIR ÜZERİNE KABARTMA TOZLARI VE UN YAVAŞ ÇA EKLENİP YUMUŞAK BİR HAMUR YOĞRULUR .
- HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARILIP İÇİNE İSTEDİĞİNİZ İÇ KONUP YUVARLANIR .
- ÖNCE YUMURTA AKINA SONRA GALETA UNUA BULANIR
- YEŞİL SOĞANLAR BAŞ KISMINA YAKIN YERDEN KESLİP 2 TANESİ + ŞEKLİ YERLEŞTİRİLİRP HAMUR TOPLARI HER BİR SOĞANIN ÜZERİNE KONUR .
- BİR KÜRDAN YARISINDAN KIRILIP ÜZERİNE TOPLANAN SOĞANLARA BATIRILIR.
- YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİLİP 180'DE PİŞRİLİP SERVİS YAPILIR
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder