29 Temmuz 2015 Çarşamba

3-2-1 POĞAÇA


KATEGORİ: HAMUR İŞLERİ
YAZAN:ŞÜKRAN
MALZEMELER:
  • 3 PAKET KABARTMA TOZU
  •  2 SU BARDAĞI YOĞURT
  •  1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
  • 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
  • ALDIĞI KADAR UN
ÜZERİ İÇİN:
  • 1 SU BARDAĞI GALETA UNU
  • 1 YUMURTA AKI
  • 1BAĞ TAZE SOĞAN
YAPILIŞI:
  • YOĞURT SIVIYAĞ TUZ BİR KABA ALINIR ÜZERİNE KABARTMA TOZLARI VE UN YAVAŞ ÇA EKLENİP YUMUŞAK BİR HAMUR YOĞRULUR .
  • HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARILIP İÇİNE İSTEDİĞİNİZ İÇ KONUP YUVARLANIR .
  • ÖNCE YUMURTA AKINA SONRA GALETA UNUA BULANIR
  • YEŞİL SOĞANLAR BAŞ KISMINA YAKIN YERDEN KESLİP 2 TANESİ  +  ŞEKLİ YERLEŞTİRİLİRP HAMUR TOPLARI HER BİR SOĞANIN ÜZERİNE KONUR .
  • BİR KÜRDAN YARISINDAN KIRILIP ÜZERİNE TOPLANAN SOĞANLARA BATIRILIR.





  • YAĞLANMIŞ  TEPSİYE DİZİLİP 180'DE PİŞRİLİP SERVİS YAPILIR
İÇ MALZEMESİ OLARAK İSTEDİĞİNİZ İÇİ KULLANABİLİRSİNİZ SİZİN ARZUNUZA KALMIŞ .






 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder