merhaba sevgili dostlar bugün sizler için vatan mutfağında yaptığım ve çok beğenilen taş kadayıf tarifimi paylaşıyorum yapanlara şimdiden afiyet olsun......
KATEGORİ:ŞERBETLİ TATLILAR
YAZAN:ŞÜKRAN
MALZEMELER:
- 1BARDAK ILIK SÜT
- 1BARDAK ILIK SU
- 1,5 BARDAK UN
- 1/4 YAŞMAYA(VEYA 1TATLI KAŞIĞI TOZ MAYA)
- 1TATLI KAŞIĞI ŞEKER
- 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
- 2 BARDAK ÇEKİLMİŞANTEP FISTIK VEYA CEVİZ
- 2 SU BARDAĞI SU
- 2 SU BARDAĞI ŞEKER
- 1/4 LİMON SUYU
- 2 YUMURTA
- KIZARMAK İÇİN SIVIYAĞ
- 2BARDAK SU VE 2BARDAK ŞEKERİ BİR KABA ALIP KAYNATIN KAYNAYINCA OCAĞI KISIP 5 DK DAHA KAYNASIN LİMONU EKLEYİP SOĞUMAYA BIRAKIN .
- MAYAYI BİR KASEYE KOYUN ÜZERİNE ILIK SU VE SÜTÜ ŞEKERİ KONUP MAYAYI ERİTİN VE 5-6 DAKİKA KABARMASINI BEKLEYİN ÜZERİNE UNU VE TUZU EKLE KARIŞTIRARAK KREP HAMURUNDAN DAHA SIVI BİR HAMUR ELDE EDİN.
- ÜZERİNİ ÖRTÜP 10-15 DK DİNLENDİRİN EĞER VAKTİNİZ VARSA BİRAZ DAHA FAZLA BEKLETEBİLİRSİNİZ PİŞİRKEN NE KADAR GÖZ GÖZ OLURSA O KADAR İYİ OLUR .
- TAVAYI ISITIN HAMURUNUZDAN 1 ER KEPÇE ALIP YUVARLAK OLACAK ŞEKİLDE DÖKÜP BİR TARAFLARINI PİŞİRİN .
- TAVADAN ALIP HAFİF SOĞUYUNCA BİR TARAFINA FISTIK KOYUP DİĞER UCUNU ÜZERİNE KAPATIP SIKICA UÇLARINI BASTIRIN Kİ AÇILMASIN .
- AYRI KAPTA YUMURTALARI ÇIRPIN KADAYIFLARINIZI YUMURTAYA BULAYIP BOL KIZGIN YAĞDA KIZARTIP YAĞLI KAĞIT ÜZERİNE ALIP YAĞIN FAZLASINI ALIP HEMEN SOĞUK ŞEEBETE ATIN.
- 3-4 DK BEKLETTİKTEN SONRA ÇIKARIP SERVİS TABAĞINA ALIP SERVİS EDİN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder