19 Temmuz 2015 Pazar

TAŞ KADAYIF




merhaba sevgili dostlar bugün sizler için vatan mutfağında yaptığım ve çok beğenilen taş kadayıf tarifimi paylaşıyorum yapanlara şimdiden afiyet olsun......
KATEGORİ:ŞERBETLİ TATLILAR
YAZAN:ŞÜKRAN
MALZEMELER:
  • 1BARDAK  ILIK SÜT
  • 1BARDAK ILIK  SU
  • 1,5 BARDAK UN
  • 1/4 YAŞMAYA(VEYA 1TATLI KAŞIĞI TOZ MAYA)
  •  1TATLI KAŞIĞI ŞEKER
  • 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
  • 2 BARDAK  ÇEKİLMİŞANTEP FISTIK VEYA CEVİZ  
ŞERBETİ:
  • 2 SU BARDAĞI SU
  • 2 SU BARDAĞI ŞEKER
  • 1/4 LİMON SUYU
BULAMAK İÇİN:
  • 2 YUMURTA
  • KIZARMAK İÇİN SIVIYAĞ
YAPILIŞI:
  • 2BARDAK SU VE 2BARDAK ŞEKERİ BİR KABA ALIP KAYNATIN KAYNAYINCA OCAĞI KISIP 5 DK DAHA KAYNASIN LİMONU EKLEYİP SOĞUMAYA BIRAKIN .
  • MAYAYI BİR KASEYE KOYUN ÜZERİNE ILIK SU VE SÜTÜ ŞEKERİ KONUP MAYAYI ERİTİN VE 5-6 DAKİKA  KABARMASINI BEKLEYİN  ÜZERİNE UNU VE TUZU EKLE KARIŞTIRARAK KREP HAMURUNDAN DAHA SIVI BİR HAMUR ELDE EDİN.
  •  ÜZERİNİ ÖRTÜP 10-15 DK DİNLENDİRİN  EĞER VAKTİNİZ VARSA BİRAZ DAHA FAZLA BEKLETEBİLİRSİNİZ PİŞİRKEN NE KADAR GÖZ GÖZ OLURSA O KADAR İYİ OLUR .
  • TAVAYI ISITIN HAMURUNUZDAN 1 ER KEPÇE ALIP YUVARLAK OLACAK ŞEKİLDE DÖKÜP BİR TARAFLARINI PİŞİRİN .
  • TAVADAN ALIP HAFİF SOĞUYUNCA BİR TARAFINA  FISTIK KOYUP  DİĞER UCUNU ÜZERİNE KAPATIP SIKICA UÇLARINI BASTIRIN Kİ AÇILMASIN .
  • AYRI KAPTA YUMURTALARI ÇIRPIN KADAYIFLARINIZI YUMURTAYA BULAYIP BOL KIZGIN YAĞDA KIZARTIP YAĞLI KAĞIT ÜZERİNE ALIP YAĞIN FAZLASINI ALIP HEMEN SOĞUK ŞEEBETE ATIN.
  • 3-4 DK BEKLETTİKTEN SONRA ÇIKARIP SERVİS TABAĞINA ALIP SERVİS EDİN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder