7 Temmuz 2015 Salı

HAVUÇ SALATASI

 

yemek yapmaya yeni başlayan arkadaşlarımız için bir salata tarifi:
kız kardeşim Türkan'ın yaptığı bu salata çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak yapması kolay lezzeti olay .
KATEGORİ: SALATALAR
YAZAN:ŞÜKRAN
MALZEMELER:

  • 1 KG HAVUÇ
  • 1/2 BARDAK ZEYTİNYAĞ
  • TUZ 
  • SÜZME YOĞURT
  • PUL BİBER
  • 2-3 DİŞ SARIMSAK
  • CEVİZ 
YAPILIŞI:

  • ÖNCELİKLE HAVUÇLAR' IMIZI RENDENİN KALIN TARAFI İLE RENDELİYORUZ.
  • YAĞI TAVAYA ALIP ISITIYORUZ VE HAVUÇLARI EKLEYİP SOTELEYİN BEN KULLANMADIM FAKAT SİZ 1- 2 KABAKTA RENDELEYİP EKLEYE BİLİRSİNİZ  TUZ KARABİBERE İLAVE EDİN 
  • OCAKTAN ALIP SOĞUTUN CEVİZİ EKLEYİN.
  • AYRI KAPTA SARIMSAKLI YOĞURT HAZIRLAYIN İÇİNE EKLEYİP KARIŞTIRIN SERVİS TABAĞINA ALIP ÜZERİNİ PUL BİBERLE SÜSLEYİP SERVİS YAPIN  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder