27 Temmuz 2015 Pazartesi

KURABİYE ÇANAĞINDA BEYAZ SOS

merhaba sevgili arkadaşlar içinden geldiği gibi denediğim salında bir turta olan ama benim farklı bir şekilde yorumladığım yeni tarifim le karşınızdayım . hadi kolay  gelsin.
KATEGORİ :HAMUR İŞLERİ
YAZAN:ŞÜKRAN
MALZEMELER:

  • 125 GR YUMUŞAK TEREYAĞ
  • 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
  • 1 SU BARDAĞINDAN 1 PARMAK EKSİK PUDRA ŞEKERİ
  • 3 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
  • 1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
  • 1 YUMURTA 
  • 3-3,5 SU BARDAĞI KADAR UN 
SOS MALZEMESİ:

  • 2,5 SU BARDAĞI SÜT
  • 2,5 YEMEK KAŞIĞI UN
  • 5 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
  • 2,5 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
  • 40 GR ÇİKOLATA
YAPILIŞI:
  • SOS MALZEMELERİ BİR TENCEREYE ALINIP PİŞİRİLİR OCAKTAN ALINIP ÇİKOLATASI EKLENİR BEN BUGÜN SOSU BEYAZ YAPTIM VE BEYAZ ÇİKOLATA İLAVE ETTİM ARA SIRA ÇIRPARAK SOĞUTUN .
  • ŞİMDİ İSE HAMURU YOĞURALIM. 




  • TÜM HAMUR MALZEMELERİ YOĞURMA KABINA ALINIR UN AZAR KONUP YOĞRULUR YAĞLI KAĞIT ÜZERİNE ALINIP 2 CM KALINLIĞINDA AÇILIR BÜYÜK BARDAK VEYA KASE İLE KESİLİR .
  • MU FİN KALIBI TERS ÇEVRİLİP HEPSİNİN ÜZERİNE DÜZGÜNCE YERLEŞTİRİLİR.


  • 180'DE PİŞİRİLİR  FIRINDAN ÇIKINCA SICAKKEN ÇANAKLAR DİKKATLİCE KALIPTAN ÇIKARILIP SOĞUTULUR .
  • İÇLERİNE SOS DÖKÜLÜP DOLAPTA 3-4 SAAT BEKLETİLİP SERVİS YAPILIR.





EĞER İSTERSENİZ BU HAMURU TART KALIPLARINA DA KOYUP PİŞİREBİLİRSİNİZ.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder