KATEGORİ :HAMUR İŞLERİ
YAZAN:ŞÜKRAN
MALZEMELER:
- 125 GR YUMUŞAK TEREYAĞ
- 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
- 1 SU BARDAĞINDAN 1 PARMAK EKSİK PUDRA ŞEKERİ
- 3 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
- 1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
- 1 YUMURTA
- 3-3,5 SU BARDAĞI KADAR UN
- 2,5 SU BARDAĞI SÜT
- 2,5 YEMEK KAŞIĞI UN
- 5 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
- 2,5 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
- 40 GR ÇİKOLATA
- SOS MALZEMELERİ BİR TENCEREYE ALINIP PİŞİRİLİR OCAKTAN ALINIP ÇİKOLATASI EKLENİR BEN BUGÜN SOSU BEYAZ YAPTIM VE BEYAZ ÇİKOLATA İLAVE ETTİM ARA SIRA ÇIRPARAK SOĞUTUN .
- ŞİMDİ İSE HAMURU YOĞURALIM.
- TÜM HAMUR MALZEMELERİ YOĞURMA KABINA ALINIR UN AZAR KONUP YOĞRULUR YAĞLI KAĞIT ÜZERİNE ALINIP 2 CM KALINLIĞINDA AÇILIR BÜYÜK BARDAK VEYA KASE İLE KESİLİR .
- MU FİN KALIBI TERS ÇEVRİLİP HEPSİNİN ÜZERİNE DÜZGÜNCE YERLEŞTİRİLİR.
- 180'DE PİŞİRİLİR FIRINDAN ÇIKINCA SICAKKEN ÇANAKLAR DİKKATLİCE KALIPTAN ÇIKARILIP SOĞUTULUR .
- İÇLERİNE SOS DÖKÜLÜP DOLAPTA 3-4 SAAT BEKLETİLİP SERVİS YAPILIR.
EĞER İSTERSENİZ BU HAMURU TART KALIPLARINA DA KOYUP PİŞİREBİLİRSİNİZ.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder