2 Temmuz 2015 Perşembe

BADEMLİ BUĞDAY ÇORBASI





her zaman misafirlerinize gururla sunabileceğiniz bir çorba tarif var Yapanlara kolay gelsin.
KATEGORİ:ÇORBALAR
YAZAN:ŞÜKRAN
MALZEMELER:

  • 1 BARDAK FİLE BADEM
  • 1,5 BARDAK HAŞLANMIŞ BUĞDAY
  • 2 KAŞIK UN
  • 1 KASE SÜZME YOĞURT
  • 1 LT SU
  • 1 YUMURTA SARISI
  • TUZ 
  • KARABİBER 
ÜZERİ ÇİN:

  • 2 KAŞIK TEREYAĞ 
  • 1 TUTAM NANE
  • 1 TUTAM PUL BİBER 
YAPILIŞI:

  • BUĞDAYI TENCEREYE ALIP ÜZERİNE SICAK SUYU DÖKÜP KAYNATIN.
  • TAVADA BADEMİ YAĞSIZ KAVURUN. ÇORBAYA EKLEYİN.
  • YOĞURT UN YUMURTA SARISINI BİR KASEYE ALIP  ÇORBANIN SUYUNDAN DA İLAVE EDİP ÇIRPIN .
  • ÇORBAYA İLAVE EDİP 10 DK KAYNATIN.
  • TEREYAĞI ERİTİP NANE VE PUL BİBER EKLEYİP  ÇORBAYA İLAVE EDİP SERVİS YAPIN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder