2 Temmuz 2015 Perşembe

İSLİM KEBABI



yeni bir tarifle yine karşınızdayım hadi kolay gelsin.
KATEGORİ:ETLİ SEBZE YEMEKLERİ
YAZAN :ŞÜKRAN
MALZEMELER:
  • 1 KG KEMER PATLICAN BÜYÜKLERİNDEN OLSUN.
  • 3 ÇARLİSTON BİBER 
  • 3 DOMATES 
KÖFTE İÇİN:
  • 1/2 KG DÖŞTEN DANA KIYMA
  • 1 SOĞAN
  • 1 YUMURTA
  • 4 KAŞIK GALETA UNU
  • 2 DİŞ SARIMSAK
  • 1 TUTAM MAYDANOZ
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON
  • TUZ ,KARABİBER 
SOSU:
  • 5 DOMATES
  • 2 KAŞIK ZEYTİNYAĞ
  • 1/2 BARDAK ET SUYU
  • PUL BİBER , KARABİBER ,TUZ 
YAPILIŞI:
  • ZEYTİN YAĞINI TENCEREYE  ALIN RENDELENMİŞ DOMATES ET SUYUNU PUL BİBER KARABİBER TUZ EKLEYİP YOĞUNLAŞINCA YA KADAR  PİŞİRİN.
  • PATLICANLARI ALACALI SOYUP UZUNLAMASINA  İNCE DİLİMLER HALİNDE KESİP 15 DK TUZLU SUDA BEKLETİN.KURULAYIP  KIZGIN YAĞDA KIZARTIN .
  • HAVLU KAĞIT SERİLİ TEPSİYE ALIN VE YAĞI SÜZÜLSÜN .
  • KIYMAYA BAHARATLARI, YUMURTA, RENDE SOĞANI ,MAYDANOZU, GALETA UNUNU, EKLEYİP İYİCE YOĞURUN.
  • YUMURTA BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP YUVARLAYIN KIZGIN TAVADA ARKALI ÖNLÜ RENK VERİP KENARA ALIN.
  • 2 PATLICAN DİLİMİNİ ARTI ŞEKLİNDE KOYUP ÜZERİNE 1 KÖFTE YERLEŞTİRİN VE PATLICANLARI ÜZERİNE KAPATIN BİRER DİLİM DOMATES VE BİBER KOYUP KÜRDANLA TUTTURUN .
  •  BÜTÜN PATLICANLARI BÖYLE HAZIRLAYIP FIRIN TEPSİSİNE ALIN ÜZERİNE SOSU GEZDİRİP 200'DE ISITILMIŞ FIRINDA 20-25 D AKİKA PİŞİRİP SERVİS YAPIN 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder