yeni bir tarifle yine karşınızdayım hadi kolay gelsin.
KATEGORİ:ETLİ SEBZE YEMEKLERİ
YAZAN :ŞÜKRAN
MALZEMELER:
- 1 KG KEMER PATLICAN BÜYÜKLERİNDEN OLSUN.
- 3 ÇARLİSTON BİBER
- 3 DOMATES
- 1/2 KG DÖŞTEN DANA KIYMA
- 1 SOĞAN
- 1 YUMURTA
- 4 KAŞIK GALETA UNU
- 2 DİŞ SARIMSAK
- 1 TUTAM MAYDANOZ
- 1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON
- TUZ ,KARABİBER
- 5 DOMATES
- 2 KAŞIK ZEYTİNYAĞ
- 1/2 BARDAK ET SUYU
- PUL BİBER , KARABİBER ,TUZ
- ZEYTİN YAĞINI TENCEREYE ALIN RENDELENMİŞ DOMATES ET SUYUNU PUL BİBER KARABİBER TUZ EKLEYİP YOĞUNLAŞINCA YA KADAR PİŞİRİN.
- PATLICANLARI ALACALI SOYUP UZUNLAMASINA İNCE DİLİMLER HALİNDE KESİP 15 DK TUZLU SUDA BEKLETİN.KURULAYIP KIZGIN YAĞDA KIZARTIN .
- HAVLU KAĞIT SERİLİ TEPSİYE ALIN VE YAĞI SÜZÜLSÜN .
- KIYMAYA BAHARATLARI, YUMURTA, RENDE SOĞANI ,MAYDANOZU, GALETA UNUNU, EKLEYİP İYİCE YOĞURUN.
- YUMURTA BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP YUVARLAYIN KIZGIN TAVADA ARKALI ÖNLÜ RENK VERİP KENARA ALIN.
- 2 PATLICAN DİLİMİNİ ARTI ŞEKLİNDE KOYUP ÜZERİNE 1 KÖFTE YERLEŞTİRİN VE PATLICANLARI ÜZERİNE KAPATIN BİRER DİLİM DOMATES VE BİBER KOYUP KÜRDANLA TUTTURUN .
- BÜTÜN PATLICANLARI BÖYLE HAZIRLAYIP FIRIN TEPSİSİNE ALIN ÜZERİNE SOSU GEZDİRİP 200'DE ISITILMIŞ FIRINDA 20-25 D AKİKA PİŞİRİP SERVİS YAPIN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder