17 Temmuz 2015 Cuma

ZEYTİNYAĞLI SEMİZOTU

KATEGORİ :ZEYTİNYAĞLILAR
YAZAN :ŞÜKRAN

MALZEMELER:

  • 1 DEMET SEMİZOTU
  • 2 BÜYÜK KURU SOĞAN
  • 3 DİŞ SARIMSAK
  • 3-4 DOMATES
  • 1 KAŞIK PİRİNÇ
  • 1/2 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞ
  • 1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
  • TUZ
YAPILIŞI:

  • ÖNCELİKLE SEMİZ OTUNU  TEMİZLEYİP 4-5 KERE YIKAYIN EN SON YIKAMADA 10 DK SİRKELİ SUDA BEKLETİN  VE ELİNİZLE KOPARIN 
  • TENCEREYİ OCAĞA ALIP ZEYTİN YAĞINI EKLEYİN ISININCA YEMEKLİK  DOĞRAYIP SOTELEYİN SARIMSAĞI EKLEYİN .
  • DOMATESLERİ KÜP KÜP DOĞRAYIN İLAVE EDİN  KAVURMAYA DEVAM EDİN .
  • SEMİZ OTUNU İLAVE ET,KAPAĞINI KAPATIP KENDİ BUHARI İLE SEMİZOTUNUN SÜNMESİNİ BEKLEYİN ŞEKERİNİ VE PİRİNCİNİ EKLE KENDİ SUYUYLA KISIK ATEŞTE PİŞİRİN EN SON TUZ ATIP OCAKTAN ALIN KAPAĞI KAPALI SOĞUTUN SERVİS YAPIN .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder