17 Temmuz 2015 Cuma

SÜTLÜ TATLI



KATEGORİ :TATLILAR
YAZAN:ŞÜKRAN
MALZEMELER:

  • 2 BARDAK ŞEKER
  • 2 BARDAK AYRAN
  • 4 YUMURTA
  • 4 BARDAK UN
  • 1 PAKET KABARTMA TOZU
  • 1 PAKET VANİLYA 
ÜZERİNE :

  • 100 GR HİNDİSTAN CEVİZİ
  • 4 KAŞIK ŞEKER
  • 2 BARDAK SOĞUK SÜT
YAPILIŞI:


  • YUMURTALARI BİR KASEYE ALIP ÇIRPIN ŞEKERİ DE EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.
  • KURU MALZEMELERİ BİR KAPTA BULUŞTURUN,YUMURTALI ŞEKERLİ KARIŞIMA İLAVE EDİP KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİN .HAMUR KEK HAMURU KIVAMINDA OLUYOR .
  • TEPSİNİZİ YAĞLAYIP HAMURU YAYIN .






  • HAMURUN ÜZERİNE 4 KAŞIK ŞEKERİ VE HİNDİSTAN CEVİZİNİN YARISINI SERPİN .





  • 200'DE ISITILMIŞ FIRINDA KIZARINCAYA  PİŞİRİN FIRINDAN ÇIKARINCA ÜZERİNE 2 BARDAK SOĞUK SÜTÜ DÖKÜP ÇEKTİRİN VE KALAN HİNDİSTAN CEVİZİNİ SERPİP SERVİS YAPIN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder