KATEGORİ.SALATALAR
YAZAN:ŞÜKRAN
MALZEMELER:
- 1/2 PAKET KUSKUS
- 1 KIRMIZI BİBER(KÖZLENMİŞ BİBER DE KULLANABİLİRSİNİZ)
- 1/2 DEMET TAZE SOĞAN
- 1/2 DEMET DEREOTU
- 10 TANE KORNİŞON
- 172 KURU MISIR
- ZEYTİNYAĞ TUZ LİMON
- ÖNCELİKLE BİR TENCEREYE 3-4 BARDAK SU KONUP KAYNATILIR İÇERİSİNE KUSKUS VE TUZ EKLENİR HAŞLANIR .
- SÜZÜLÜR SOĞUTULUR.
- DİĞER TARAFTAN BÜTÜN YEŞİLLİKLER İNCE KIYILIR BİR KABA ALINIR,İÇİNE KUSKUS VE MISIRDA İLAVE OLUNUR .
- AYRI KAPTA LİMON ZEYTİNYAĞ VE TUZ EKLENİR KARIŞTIRILIR TUZU AZ EKLEYİP TURŞULAR TUZLUDUR SALATA NIZ FAZLA TUZLU OLUR .
- SERVİS TABAĞINA ALIP SERVİS YAPIN YADA BENİM GİBİ DOMATESİN İÇİNİ ÇIKARIP DOLDURUP SERVİS YAPIN .
EĞER YENİ YEMEK YAPMAYA BAŞLAMIŞ İSENİZ HAŞLARKEN İÇİNE 1-2 KAŞIK ZEYTİNYAĞ EKLEYEBİLİRSİNİZ.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder