7 Ağustos 2015 Cuma

BADEM KURABİYESİ

acıbadem kurabiyesi diye yola çıkıp ta yumurtası az konulunca  badem kurabiyeye dönüşen bir lezzet 
KATEGORİ:KURABİYELER
YAZAN:ŞÜKRAN
MALZEMELER:
  • 250 GR TOZ BADEM
  • 375 GR ŞEKER
  • ÇEYREK LİMONUN  SUYU
  • 1 DAMLA BADEM ESANSI
  • 3 YUMURTA AKI
YAPILIŞI:
  • YUMURTA AKLARI BADEM TOZU VE ŞEKERİ TENCEREYE KOYUP KISIK ATEŞTE KARIŞTIRARAK ŞEKERİN ERİMESİNİ SAĞLAYIN BU İŞLEM 10-12 DK KADAR SÜRÜYOR .
  • KAŞIKLA KARIŞTIRDIĞINIZDA YAYILIP ÜZERİNE TOPLANMASI 3-4 SANİYE SÜRÜYORSA OLMUŞ DEMEKETİR .
  • ÜZERİNE LİMON SUYUNU EKLEYİP ESANSINI KOYUP HEMEN OCAKTAN ALIN VE MERMERİN ÜZERİNE DÖKÜP SPATULLA KARIŞTIRARAKSOĞUTUN.
  • KÜÇÜK PARÇALAR KOPARIP YUVARLAYIN VE ÜZERİNE HAFİF BASTIRIP YAĞLI KAĞIT SERİ TEPSİYE DİZİN.
  • 130'DE ISITILMIŞ FIRINDA 30 DAKİKA PİŞİRİN SONRA FIRININ SICAKLIĞINI 150 'YE AYARLAYIP 10 DK KADAR DAHA TUTUN . HAFİF YUMUŞAK KALSIN SOĞURKEN TAM KIVAMINI ALIYOR
  • FIRINDAN ALIP SOĞUTUP SERVİS YAPIN .
NOT:PİŞME SÜRELERİNİ KENDİ FIRININIZA GÖRE AYARLAMALISINIZ HER FIRIN AYNI ZAMANDA PİŞİRMEYEBİLİYOR .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder