KATEGORİ:KURABİYELER
YAZAN:ŞÜKRAN
MALZEMELER:
- 250 GR TOZ BADEM
- 375 GR ŞEKER
- ÇEYREK LİMONUN SUYU
- 1 DAMLA BADEM ESANSI
- 3 YUMURTA AKI
- YUMURTA AKLARI BADEM TOZU VE ŞEKERİ TENCEREYE KOYUP KISIK ATEŞTE KARIŞTIRARAK ŞEKERİN ERİMESİNİ SAĞLAYIN BU İŞLEM 10-12 DK KADAR SÜRÜYOR .
- KAŞIKLA KARIŞTIRDIĞINIZDA YAYILIP ÜZERİNE TOPLANMASI 3-4 SANİYE SÜRÜYORSA OLMUŞ DEMEKETİR .
- ÜZERİNE LİMON SUYUNU EKLEYİP ESANSINI KOYUP HEMEN OCAKTAN ALIN VE MERMERİN ÜZERİNE DÖKÜP SPATULLA KARIŞTIRARAKSOĞUTUN.
- KÜÇÜK PARÇALAR KOPARIP YUVARLAYIN VE ÜZERİNE HAFİF BASTIRIP YAĞLI KAĞIT SERİ TEPSİYE DİZİN.
- 130'DE ISITILMIŞ FIRINDA 30 DAKİKA PİŞİRİN SONRA FIRININ SICAKLIĞINI 150 'YE AYARLAYIP 10 DK KADAR DAHA TUTUN . HAFİF YUMUŞAK KALSIN SOĞURKEN TAM KIVAMINI ALIYOR
- FIRINDAN ALIP SOĞUTUP SERVİS YAPIN .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder