25 Eylül 2015 Cuma

ERZİNCAN ÇORBASI

KATEGORİ:ÇORBALAR
YAZAN:ŞÜKRAN
MALZEMELER:

  • 1 ÇAY BARDAĞI ERİŞTE
  • 1 YUMURTA SARISI
  • 1/2 KG YOĞURT
  • 1 YEMEK KAŞIĞI UN
  • 150-200 GR KIYMA
  • 2 DİŞ SARIMSAK
  • TUZ
  • KARABİBER
ÜZERİ İÇİN:

  • 1 KAŞIK TEREYAĞ
  • PUL BİBER
  • NANE
YAPILIŞI:

  • KIYMAYI TUZ VE KARABİBERLE YOĞURUP KÜÇÜK KÖFTELER YAPIN .
  • 2 BARDAK SUYU KAYNATIP ERİŞTELERİ EKLEYİP HAŞLAYIN .
  • KÖFTELERİ AZ YAĞDA HAŞLAYIP ERİŞTEYE  EKLEYİP 1-2 TAŞIM KAYNATIN.
  • YOĞURDU UN VE YUMURTA SARISINI İYİCE ÇIRPIN ÇORBA SUYUNDAN EKLEYİP SOSUN ILINMASINI SAĞLAYIN VE PİŞMİŞ ERİŞTEYE İLAVE EDİN .
  • KAYNAYINCAYA KADAR SÜREKLİ KARIŞTIRIN.SARIMSAK PUL BİBER VE NANEYİ YAKIP ÜZERİNE İLAVE EDİP TUZ EKLEYİP  SERVİS YAPIN.
NOT:YOĞURTLU ÇORBALARA TUZU EN SON EKLİYORUZ AKSİ TAKDİRDE ÇORBAMIZ KESİLİR .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder