bayram günleriniz için hazırlaya bileceğiniz baklavaya alternatif bir tatlıya karşınızdayım
KATEGORİ:ŞERBETLİ TATLILAR
YAZAN:ŞÜKRAN
MALZEMELER:
- 200 GR ODA ISISINDA TEREYAĞ
- 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
- 1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
- 1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 1 PAKET VANİLYA
- ALDIĞI KADAR UN
- 1 YUMURTA(BEYAZI ÜZERİNE)
- 250 GR TEL KADAYIF
- 1 BARDAK İRİ ÇEKİLMİŞ CEVİZ
- TARÇIN
- 2 KAŞIK ŞEKER
- 3,5 SU BARDAĞI ŞEKER
- 4 SU BARDAĞI SU
- 3-4 DAMLA LİMON SUYU
- TANE FINDIK
- ÖNCE ŞERBETİ HAZIRLAYALIM.
- TENCEREYE SU ŞEKER KONUP KAYNAMAYA BAŞLAYINCA KISIK ATEŞTE 15 DK KAYNATILIR LİMON SUYU DA EKLENİP 2-3 DK DAHA KAYNATIP OCAKTAN ALIP SOĞUTUN.
- UN VE KABARTMA TOZU HARİÇ DİĞER MALZEMELER YOĞURMA KABINA ALINIR YAVAŞ YAVAŞ UN EKLENİP HAMUR KABARTMA TOZU İLAVE EDİLİP HAMUR YOĞRULUR KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA OLSUN.
- CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP ELİNİZDE AÇIN İÇENE BİR TUTAM KADAYIF CEVİZLİ ŞEKER KARIŞIMINDAN KOYUP KAPATIP YUVARLAYIN
- TEREYAĞ LA YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİN ÜZERİNE PARMAĞINIZLA BASTIRIN VE YUMURTA AKI SÜRÜN 1 ER TANE FINDIK VE BİR TUTAM KADAYIF KOYUN.
- .180'DE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN.
- TATLININ İLK SICAKLIĞI ÇIKINCA HER YERİNE GELECEK ŞEKİLDE ŞERBETİNİ DÖKÜP 2-3 SAAT BEKLETİP SERVİS YAPIN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder