26 Eylül 2015 Cumartesi

TELLİ BABA TATLISI


 bayram günleriniz için hazırlaya bileceğiniz baklavaya alternatif bir tatlıya karşınızdayım 
KATEGORİ:ŞERBETLİ TATLILAR 
YAZAN:ŞÜKRAN
MALZEMELER:
  • 200 GR ODA ISISINDA TEREYAĞ
  • 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
  • 1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
  • 1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
  • 1 PAKET KABARTMA TOZU
  • 1 PAKET VANİLYA 
  • ALDIĞI KADAR UN 
  • 1 YUMURTA(BEYAZI ÜZERİNE)
İÇ MALZEMESİ:
  • 250 GR TEL KADAYIF
  • 1 BARDAK İRİ ÇEKİLMİŞ CEVİZ
  • TARÇIN 
  • 2 KAŞIK ŞEKER
ŞERBETİ İÇİN:
  • 3,5 SU BARDAĞI ŞEKER
  • 4 SU BARDAĞI SU
  • 3-4 DAMLA LİMON SUYU
ÜZERİ İÇİN:
  • TANE FINDIK 
YAPILIŞI:
  • ÖNCE ŞERBETİ HAZIRLAYALIM.
  • TENCEREYE SU ŞEKER KONUP KAYNAMAYA BAŞLAYINCA KISIK ATEŞTE 15 DK KAYNATILIR LİMON SUYU DA EKLENİP 2-3 DK DAHA KAYNATIP  OCAKTAN ALIP SOĞUTUN.
  • UN VE KABARTMA TOZU HARİÇ DİĞER MALZEMELER YOĞURMA KABINA ALINIR YAVAŞ YAVAŞ UN EKLENİP HAMUR KABARTMA TOZU İLAVE EDİLİP HAMUR   YOĞRULUR KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA OLSUN.
  •  CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP ELİNİZDE AÇIN İÇENE BİR TUTAM KADAYIF CEVİZLİ ŞEKER KARIŞIMINDAN KOYUP KAPATIP YUVARLAYIN
  • TEREYAĞ LA YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİN ÜZERİNE PARMAĞINIZLA BASTIRIN VE YUMURTA AKI SÜRÜN 1 ER TANE FINDIK VE BİR TUTAM KADAYIF KOYUN.
  •  .180'DE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN.
  • TATLININ İLK SICAKLIĞI ÇIKINCA HER YERİNE GELECEK ŞEKİLDE ŞERBETİNİ DÖKÜP 2-3 SAAT BEKLETİP SERVİS YAPIN.









NOT:ÜZERİNE KADAYIF KOYMAZSANIZ SERVİS YAPARKEN KREM ŞANTİ KULLANIN 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder