25 Eylül 2015 Cuma

KESME HAMUR ÇORBASI

KATEGORİ: ÇORBALAR
YAZAN:ŞÜKRAN
MALZEMELER:
  • 2 BARDAK UN 
  • SU TUZ
SOSU:
  • 1 BARDAK YOĞURT
  • 2 DİŞ SARIMSAK
  • 2 KAŞIK UN
  • 1 YUMURTA SARISI
ÜZERİ İÇİN:
  • 1 KAŞIK TEREYAĞ
  • PUL BİBER NANE
YAPILIŞI:
  • UN SU TUZ İLE SERT BİR HAMUR YOĞURUP ÜZERİNİ ÖRTÜP 20 DK DİNLENDİRİN.
  • TEZGAHA UN SERPİP HAMURU AÇIN  HAMURU KATLAYIN.
  • DİLİMLEYİN.




  • KESTİĞİNİZ HAMURLARI AÇIP ÜST ÜSTE KOYUP YAPIŞMASIN DİYE UNLAYIN.


  • KÜÇÜK KÜÇÜK KESİP BİRAZ KURUMALARI İÇİN YAYIN.


  • TENCEREYE 5 BARDAK SU KOYUP KAYNATIN İÇİNE HAMURLARI İLAVE EDİN  DÖVÜLMÜŞ SARIMSAKLARI İLAVE EDİP KAYNAYINCA  5-6 DK HAŞLAYIN
  • AYRI KASEDE UN  YOĞURT  YUMURTA SARISINI İYİCE ÇIRPIN ÇORBANIN SICAK SUYUNDAN İLAVE EDİP ILINSIN VE YAVAŞÇA ÇORBAYA EKLEYİP KAYNAYINCAYA KADAR KARIŞTIRIN.
  • TAVADA TEREYAĞ ERİTİP NANE PUL BİBER YAKIP ÜZERİNE GEZDİRİN TUZ EKLEYİP SERVİS YAPIN. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder