
KATEGORİ: ÇORBALAR
YAZAN:ŞÜKRAN
MALZEMELER:
- 2 BARDAK UN
- SU TUZ
- 1 BARDAK YOĞURT
- 2 DİŞ SARIMSAK
- 2 KAŞIK UN
- 1 YUMURTA SARISI
- 1 KAŞIK TEREYAĞ
- PUL BİBER NANE
- UN SU TUZ İLE SERT BİR HAMUR YOĞURUP ÜZERİNİ ÖRTÜP 20 DK DİNLENDİRİN.
- TEZGAHA UN SERPİP HAMURU AÇIN HAMURU KATLAYIN.
- DİLİMLEYİN.

- KESTİĞİNİZ HAMURLARI AÇIP ÜST ÜSTE KOYUP YAPIŞMASIN DİYE UNLAYIN.

- KÜÇÜK KÜÇÜK KESİP BİRAZ KURUMALARI İÇİN YAYIN.

- TENCEREYE 5 BARDAK SU KOYUP KAYNATIN İÇİNE HAMURLARI İLAVE EDİN DÖVÜLMÜŞ SARIMSAKLARI İLAVE EDİP KAYNAYINCA 5-6 DK HAŞLAYIN
- AYRI KASEDE UN YOĞURT YUMURTA SARISINI İYİCE ÇIRPIN ÇORBANIN SICAK SUYUNDAN İLAVE EDİP ILINSIN VE YAVAŞÇA ÇORBAYA EKLEYİP KAYNAYINCAYA KADAR KARIŞTIRIN.
- TAVADA TEREYAĞ ERİTİP NANE PUL BİBER YAKIP ÜZERİNE GEZDİRİN TUZ EKLEYİP SERVİS YAPIN.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder