26 Eylül 2015 Cumartesi

KLASİK KURBAN KAVURMASI

merhaba sevgili dostlar  yine bir kurban bayramına sevdiklerimizle ulaştık ağzımızın tadının bozulmayacağı bir bayramı kutlayalım bayram denince akla gelen ilk şey  kavurma yapmaktır
kavurma en iyi nereden olur derseniz hayvanın but ve kol bölgesinden olur Ben bugün sizlere klasik şekilde kavurma nasıl yapılır onu anlatacağım  hadi o zaman hep beraber yapmaya başlayalım.
KATEGORİ:ET YEMEKLERİ
YAZAN:ŞÜKRAN
MALZEMELER:

  • 1-1,5 KG ET
  • 250 GR İÇYAĞI
  • TUZ
YAPILIŞI:

  • HAYVANIN YAĞI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANIR ISITILMIŞ TENCEREYE KONUP ERİTİLİR YAĞ İYİCE ERİYİNCE İÇİNDEN ALINIR VE ORTA BÜYÜKLÜKTE DOĞRAMIŞ ET İÇİNE İLAVE EDİLİP MÜHÜRLENİR VE  KISIK ATEŞTEİYİCE PİŞİRİLİP TUZ EKLENİP SERVİS YAPILIR .
NOT:SİZ BU YEMEĞE ARPACIK SOĞAN VE DOMATES EKLER KEKİK KARABİBER PUL BİBER İLAVE EDEREK ÇOBAN KAVURMADA YAPABİLİRSİNİZ

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder