KATEGORİ:BÖREKLER
YAZAN :ŞÜKRAN
MALZEMELER:
- 5 ADET YUFKA
- 2 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
- 2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
- 2 YEMEK KAŞIĞI UN
- 1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE (BEN KULLANMADIM)
- 4-5 HAŞLANMIŞ PATATES
- 1 SOĞAN(YEMEKLİK DOĞRANMIŞ)
- SIVI YAĞ
- TUZ, KARABİBER, NANE ,SALÇA
- 1 YUMURTA SARISI
- ÇÖREK OTU SUSAM
- ÖNCELİKLE HAŞLANIP SOYULAN PATATESİ EZİYORUZ.
- TAVAYA SIVI YAĞ KOYUP SOĞANLARI KAVURUYORUZ ÜZERİNE SALÇA KARABİBER NANE PUL BİBER TUZ EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ. PATATESİ İLAVE EDİP KARIŞTIRIYORUZ OCAKTAN ALIP SOĞUTUYORUZ.
- ARASINA SÜRMEK İÇİN SIVI YAĞ UN NİŞASTA VE SİRKEYİ KARIŞTIRIN.
- BİR YUFKAYI DÜZ BİR YERE YAYIP KENARLARINI KESİYORUZ VE KARE BİR YUFKA ELDE EDİYORUZ .
- ELDE ETTİĞİMİZ BÜYÜK KARE YUFKADAN 4 KÜÇÜK KARE YUFKA KESİYORUZ VE ÜZERİNE HAZIRLADIĞIMIZ SOSTAN HER YERİNE SÜRÜYORUZ .
- KARŞILIKLI KENARLARINI ORTADA BİRLEŞTİRİYORUZ.ORTADA BULUŞAN KÖŞELERİN KENARLARINA PATATESLİ İÇTEN KOYUYORUZ VE DİĞER KÖŞELERLE PATATESİ ÜZERİNİ KAPATIYORUZ .
- BÜYÜK KARE OLUŞTURMAK İÇİN KESTİĞİMİZ KENARLARIN ÜZERİNE SIVI YAĞLI SOSTAN SÜRÜP KATLAYIP UZUN ŞERİT ELDE EDİYORUZ FİYONK BÖREĞİN ORTASINA DOLUYORUZ.
- DİĞER YUFKALARI DA BÖYLE HAZIRLAYIP TEPSİYE DİZİYORUZ VE ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP ÇÖREK OTU SUSAM SERPİP 180'DE ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ .YAPAN HERKESE AFİYET OLSUN .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder