15 Ekim 2015 Perşembe

FİYONK BÖREK

son zamanlarda herkesin favorisi olan bir börek tarifiyle karşınızdayım yiyenlerin tam not verdiği ve görüntüsüyle sofranıza güzel bir hava katacak tarif.
KATEGORİ:BÖREKLER
YAZAN :ŞÜKRAN
MALZEMELER:

  • 5 ADET YUFKA
ARASINA SÜRMEK İÇİN:
  • 2 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
  • 2 YEMEK KAŞIĞI UN
  • 1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE (BEN KULLANMADIM)
İÇİ İÇİN:

  • 4-5 HAŞLANMIŞ PATATES
  • 1 SOĞAN(YEMEKLİK DOĞRANMIŞ) 
  • SIVI YAĞ
  • TUZ, KARABİBER, NANE ,SALÇA
ÜZERİ ÇİN:

  • 1 YUMURTA SARISI
  • ÇÖREK OTU SUSAM
YAPILIŞI:


  • ÖNCELİKLE HAŞLANIP SOYULAN PATATESİ  EZİYORUZ.
  • TAVAYA SIVI YAĞ KOYUP SOĞANLARI KAVURUYORUZ ÜZERİNE SALÇA KARABİBER NANE PUL BİBER TUZ  EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ. PATATESİ İLAVE EDİP KARIŞTIRIYORUZ  OCAKTAN ALIP SOĞUTUYORUZ.
  • ARASINA SÜRMEK İÇİN SIVI YAĞ UN NİŞASTA VE SİRKEYİ KARIŞTIRIN.
  • BİR YUFKAYI DÜZ BİR YERE YAYIP KENARLARINI KESİYORUZ VE KARE BİR YUFKA ELDE EDİYORUZ .
  • ELDE ETTİĞİMİZ BÜYÜK KARE YUFKADAN 4 KÜÇÜK KARE YUFKA KESİYORUZ VE ÜZERİNE HAZIRLADIĞIMIZ SOSTAN HER YERİNE  SÜRÜYORUZ . 
  • KARŞILIKLI KENARLARINI ORTADA BİRLEŞTİRİYORUZ.ORTADA BULUŞAN KÖŞELERİN KENARLARINA PATATESLİ İÇTEN KOYUYORUZ VE DİĞER KÖŞELERLE PATATESİ ÜZERİNİ KAPATIYORUZ .




  • BÜYÜK KARE OLUŞTURMAK İÇİN KESTİĞİMİZ KENARLARIN ÜZERİNE SIVI YAĞLI SOSTAN SÜRÜP KATLAYIP UZUN ŞERİT ELDE EDİYORUZ FİYONK BÖREĞİN ORTASINA DOLUYORUZ.





  • DİĞER YUFKALARI DA BÖYLE HAZIRLAYIP TEPSİYE DİZİYORUZ VE ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP ÇÖREK OTU SUSAM SERPİP 180'DE  ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ .YAPAN HERKESE AFİYET OLSUN .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder