kış günleriniz için hem kolay kolay olduğu kadar da lezzetli bir çorba tarifi ile karşınızdayım
MALZEMELER:
- 1 SOĞAN
- 1 KEREVİZ
- 1 HAVUÇ
- 1 PATATES
- 1 ÇAY BARDAĞI KIRMIZI MERCİMEK
- 1/2 DEMET MAYDANOZ
- 2 YEMEK KAŞIĞI UN
- 1 SU BARDAĞI YOĞURT
- 150 GR KIYMA VEYA HAŞLANMIŞ TAVUK ETİ DİDİKLENMİŞ
- TUZ
- 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
- BÜTÜN SEBZELER KÜP KÜP DOĞRANIR SOĞAN YEMEKLİK DOĞRANIR .
- TENCEREYE 2 KAŞIK YAĞ KONUP KIZDIRILIP SOĞANLAR VE HAVUÇ EKLENİP SOTELENİR PATATES VE KEREVİZDE EKLENİP İYİCE KAVRULUP MERCİMEK KONUP 1-2 ÇEVRİLİP SUYU İLAVE EDİLİP YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRİLİR .
- KIYMAYA TUZ VE KARABİBER KONUP YOĞRULUR KÜÇÜK MİSKET KÖFTELER YAPILIR ÇORBA TENCERESİNE İLAVE EDİLİP SEBZELER VE MERCİMEK İYİCE YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRİLİR .
- UN VE YOĞURT AYRI BİR KAPTA ÇIRPILIR. PİŞEN ÇORBAYA YAVAŞÇA İLAVE EDİLİP SÜREKLİ KARIŞTIRILARAK ÇORBANIN KAYNAMASI SAĞLANIR TUZU VE MAYDANOZU EKLENİP OCAKTAN ALINIP SERVİS YAPILIR
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder