24 Ekim 2015 Cumartesi

HERKES BEĞENDİ ÇORBASI




kış günleriniz için hem kolay kolay olduğu kadar da lezzetli bir çorba tarifi ile karşınızdayım
MALZEMELER:

  • 1 SOĞAN
  • 1 KEREVİZ
  • 1 HAVUÇ
  • 1 PATATES
  •  1 ÇAY BARDAĞI KIRMIZI MERCİMEK
  • 1/2 DEMET MAYDANOZ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI UN
  • 1 SU BARDAĞI YOĞURT
  • 150 GR KIYMA VEYA  HAŞLANMIŞ TAVUK ETİ DİDİKLENMİŞ
  • TUZ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
HAZIRLANIŞI:

  • BÜTÜN SEBZELER KÜP KÜP DOĞRANIR SOĞAN YEMEKLİK DOĞRANIR .
  • TENCEREYE 2 KAŞIK YAĞ KONUP KIZDIRILIP SOĞANLAR VE HAVUÇ EKLENİP SOTELENİR PATATES VE KEREVİZDE EKLENİP  İYİCE KAVRULUP  MERCİMEK KONUP 1-2 ÇEVRİLİP SUYU İLAVE EDİLİP   YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRİLİR .
  • KIYMAYA TUZ VE KARABİBER KONUP YOĞRULUR KÜÇÜK MİSKET KÖFTELER YAPILIR  ÇORBA TENCERESİNE İLAVE EDİLİP SEBZELER  VE MERCİMEK İYİCE YUMUŞAYINCAYA KADAR  PİŞİRİLİR .
  • UN VE YOĞURT AYRI BİR KAPTA ÇIRPILIR. PİŞEN ÇORBAYA YAVAŞÇA İLAVE EDİLİP SÜREKLİ KARIŞTIRILARAK ÇORBANIN KAYNAMASI SAĞLANIR TUZU VE MAYDANOZU EKLENİP OCAKTAN ALINIP SERVİS YAPILIR 
NOT:KIYMA VEYA TAVUK ETİ KULLANILMADA DA YAPILA BİLİNİR


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder