24 Ekim 2015 Cumartesi

HURMA TATLISI

 MALZEMELER:

  • 15 ADET HURMA 
  • 3 ER YEMEK KAŞIĞI TOZ BADEM VE TOZ FINDIK 
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TOZ FISTIK 
  • 1/2 SU BARDAĞI ŞEKER 
  • 1/2 RULO KAYMAK 
  • 1-2 YEMEK  KAŞIĞI BAL 
HAZIRLANIŞI:

  • HURMALARIN ÇEKİRDEKLERİ  HURMALARI ZEDELEMEDEN ÇIKARILIP TENCEREYE DİZİLİR ÜZERİNE 1/2 BARDAK ŞEKER VE 1 BARDAK SUYLA YUMUŞAYINCAYA KADAR HAŞLANIP SOĞUTULUR.
  • FINDIK BADEM VE BAL KARIŞTIRILIP HURMALARIN İÇİNE DOLDURULUP SERVİS TABAĞINA ALINIR ÜZERİNE TOZ YEŞİL FISTIKLA VE KAYNATTIĞIMIZ ŞERBETTEN GEZDİRİLİP SERVİS YAPILIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder