24 Ekim 2015 Cumartesi

ETSİZ ÇİĞ KÖFTE



sonbaharın son günlerini yaşarken sizlerle sofranızı süsleyecek bir tarif paylaşayım istedim . herkesin etli çiğ köfte tüketemediğini biliyorum en az onun kadar lezzetli misafirlerinize ve ailenize gönül rahatlığı ile suna bileceğiniz etsiz çiğ köfte .
MALZEMELER:
  • 3 SU BARDAĞI ESMER İNCE BULGUR
  • 3 SU BARDAĞI KAYNAR SU
  • 2 ORTA BOY SOĞAN
  • 2 HAŞLANMIŞ VE EZİLMİŞ PATATES 
  • 2 YEMEK KAŞIĞI EV BİBER SALÇASI
  •  2 YEMEK KAŞIĞI EV DOMATES SALÇASI
  • 1  KAHVE  FİNCANI NAR EKŞİSİ
  • 2 KAHVE FİNCANI ZEYTİNYAĞ
  • TUZ PUL BİBER 
GARNİTÜRÜ:
  • GÖBEK MARUL, TAZE SOĞAN, TAZE NANE, LAVAŞ 
YAPILIŞI:

  • BULGURU BİR KASEYE ALIP ÜZERİNE ÇOK KÜÇÜK DOĞRANMIŞ SOĞAN VE KAYNAR 3 BARDAK SUYU EKLEYİP KAPAĞINI KAPATIP ÇEKTİRİN  .
  • SOĞUYUNCA İÇERİSİNE EZİLMİŞ PATATESİ EKLEYİP BİRAZ YOĞURUN 
  • SALÇALARI NAR EKŞİ SİNİ TUZ PUL BİBERİ EKLEYİP MACUN KIVAMINA GELİNCEYE KADAR YOĞURUN .
  • MACUN KIVAMINA GELİNCE ZEYTİN YAĞINI EKLEYİP 1-2 ÇEVİRİP ŞEKİL VERİP SERVİS YAPIN 


NOT: ZEYTİNYAĞI EKLENDİKTEN SONRA ÇOK YOĞRULMAZ AYRIŞIR KÖFTE KIVAM ALMAZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder