24 Ekim 2015 Cumartesi

KOLAY PANCAR TURŞUSU


kış gelirken kolayca yapabileceğiniz bir turşu tarifi ile geldim .
MALZEMELER:

  • 2 BÜYÜK KIRMIZI PANCAR
  • 1/2 ÇAY BARDAĞI SİRKE 
  • 5-6 DİŞ SARIMSAK
  • TUZ.
HAZIRLANIŞI:

  • PANCARLARI YIKAYIP KABUKLARI İLE İYİCE YUMUŞAYINCAYA KADAR HAŞLAYIP  SUYUNU SÜZÜN FAKAT ATMAYIN .
  • KABUKLARINI SOYUP İRİ KÜPLER HALİNDE DOĞRAYIN VE BÜYÜKÇE BİR KASEYE ALIN.
  • SARIMSAKLARI İNCE KIYIN TUZ  SİRKE İLE KARIŞTIRIN PANCARLARIN HAŞLAMA SUYUNDAN DA EKLEYİP KARIŞTIRIN VE TURŞUNUN ÜZERİNE DÖKÜN .
  • 2-3 SAAT BEKLETİN TURŞUMUZ YEMEYE HAZIR AFİYET OLSUN. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder