MALZEMELER:
- 200GR ODA ISISINDA TEREYAĞ
- 1/2ÇAY BARDAĞI ŞEKER
- 3 KAŞIK SIVIYAĞ
- 2 YUMURTA SARISI
- 2 YEMEK KAŞIĞI ÜZÜM SİRKESİ
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 2 SU BARDAĞI FINDIK VEYA CEVİZ İÇİ İRİ DÖVÜLMÜŞ
- ALDIĞI KADAR UN (3,5-4 BARDAK KADAR)
- MAHLEP 1 YEMEK KAŞIĞI KADAR
- TUZ
- 2YUMURTA AKI
- 1 BARDAK SUSAM VEYA ÇÖREK OTU /HAŞHAŞ DA OLUR
- TEREYAĞ VE SIVIYAĞ ŞEKER MİKSERLE İYİCE KARIŞTIRILIR.
- YUMURTA SARISI, SİRKE İLAVE EDİLİRP KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİLİR.
- KURULAR BİR KAPTA KARIŞTIRILIP İAVE EDİLİR HAMUR KIVAMINA GELİNCE MİKSERDEN ALINIP TEZGAH ÜZERİNE ALINIP FINDIK İLAVE EDİLİR VE YOĞRULUR.
- CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP ŞEKİL VERİN ÖNCE YUMURTA AKINA SONRA SUSAMA VEYA ÇÖREK OTUNA BULANIP YAĞLI KAĞIT SERİLİ TEPSİYE DİZİN .
- ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180'DE PİŞİRİN. ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder