3 Ocak 2016 Pazar

EFSANE KURABİYELER

merhabalar sevgili dostlar uzun bir zamandan sonra yine sizlerle birlikteyim biliyorum arayı biraz açtım inşallah açığı en kısa zamanda dolduracağım 90lı yıllarda yaptığım daha sonraları yapmaktan vaz geçtiğim  güzel bir kurabiye tarifi ile karşınızdayım .
MALZEMELER:
  • 200GR ODA ISISINDA TEREYAĞ
  • 1/2ÇAY BARDAĞI ŞEKER
  • 3 KAŞIK SIVIYAĞ
  • 2 YUMURTA SARISI
  • 2 YEMEK KAŞIĞI ÜZÜM SİRKESİ
  • 1 PAKET KABARTMA TOZU
  • 2 SU  BARDAĞI FINDIK VEYA CEVİZ İÇİ İRİ DÖVÜLMÜŞ
  • ALDIĞI KADAR UN (3,5-4 BARDAK KADAR)
  • MAHLEP 1 YEMEK KAŞIĞI KADAR
  • TUZ
ÜZERİ İÇİN:
  • 2YUMURTA AKI
  • 1 BARDAK SUSAM VEYA ÇÖREK OTU /HAŞHAŞ DA OLUR
YAPILIŞI:
  • TEREYAĞ VE SIVIYAĞ ŞEKER MİKSERLE İYİCE KARIŞTIRILIR.
  • YUMURTA SARISI, SİRKE İLAVE EDİLİRP KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİLİR.
  • KURULAR BİR KAPTA KARIŞTIRILIP İAVE EDİLİR HAMUR KIVAMINA GELİNCE MİKSERDEN ALINIP TEZGAH ÜZERİNE ALINIP FINDIK İLAVE EDİLİR VE YOĞRULUR.
  • CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP ŞEKİL VERİN ÖNCE YUMURTA AKINA SONRA SUSAMA VEYA ÇÖREK OTUNA BULANIP YAĞLI KAĞIT SERİLİ TEPSİYE DİZİN .
  • ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180'DE PİŞİRİN. ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder