24 Ekim 2015 Cumartesi

MANTARLI ÇANAK SEFASI

 MALZEMELER:
  • 350 GR KIYMA
  • 1 ORTA BOY SOĞAN
  • 3 -4 DİLİM BAYAT EKMEK İÇİ VEYE 3 KAŞIK GALETA UNU
  • 1 YUMURTA 
  • TUZ, KARABİBER, PUL BİBER, KİMYON 
  • 2 DİŞ SARIMSAK
İÇ MALZEMESİ:
  • 1/2 KG MANTAR
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 3 -4 DAL TAZE SOĞAN
  • 1/2 DEMET MAYDANOZ
  • TUZ KARABİBER PUL BİBER 
ÜZERİNE :
  • 100 GR RENDE KAŞAR PEYNİRİ
  • 1 KAŞIK SALÇA 
  • 8-10 ADET KOKTEYL DOMATES
  • 5-6 SİVRİ BİBER 
  • BROKOLİ
YAPILIŞI:
  • BROKOLİ  3-4 DK BUHARDA HAŞLANIR ..
  • KIYMA MALZEMELERİ BİR KABA ALINIP İYİCE YOĞRULUR .MANDALİNA BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARILIP ÇANAK ŞEKLİ VERİLİP TEPSİYE KONUR. 
  • MANTARLARIN DIŞ KABUKLARI SOYULUP DOĞRANIR TAVAYA SIVI YAĞ KONUP KIZDIRILIR MANTAR EKLENİP HARLI ATEŞTE SOTELENİR TAZE SOĞANLAR DOĞRANIP EKLENİR TUZ KARABİBER İLAVE EDİLİP MAYDANOZ EKLENİP OCAKTAN ALINIR .
  • SALÇA SUYLA AÇILIR TEPSİYE EKLENİR BROKOLİ KOKTEYL DOMATES BİBERLE SÜSLENİP TEKRAR FIRINA VERİLİR 190 'DE PİŞİRİLİR .
  • FIRINDAN ALINIP ÜZERİNE KAŞAR KONUP ERİYİNCEYE KADAR TEKRAR FIRINLANIP SERVİS YAPILIR.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder