
konuklarınızın tadı damaklarında kalacak bir fırın yemeği.haydi buyurun mutfağa!
KATEGORİ:FIRIN YEMEKLERİ
YAZAN :ŞÜKRAN
MALZEMELER:
- 3-4 PATLICAN
- 2 PATATES
- 2 HAVUÇ
- 200 GR SİVRİ BİBER
- 2 KABAK
- 3-4 DOMATES
- 1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
- 350 GR KIYMA
- 1 SOĞAN
- 3-4 YEMEK KAŞIĞI GALETA UNU VEYA 3 DİLİM BAYAT EKMEK İÇİ
- TUZ
- 1/2 ÇAY KAŞIĞI KİMYON
- KARABİBER PUL BİBER KEKİK
- KÖFTE MALZEMELERİMİZİ BİR KABA ALIP İYİCE YOĞURALIM ŞEKİL VERİP DOLAPTA DİNLENDİRELİM.
- PATLICANLARI ALACA SOYUP 1 ER PARMAK UZUNLUĞUNDA DOĞRAYALIM.DİĞER SEBZELERİ DE AYNI ŞEKİLDE DOĞRAYIN.
- TÜM SEBZELERİ BOL YAĞDA KIZARTIP HAVLU KAĞIT ÜZERİNE ALIN.
- KIZARAN SEBZELERİ TEPSİYE YAYIN .ÜZERLERİNE ÇOK AZ TUZ SERPİN.
- KÖFTELERİ ÇOK AZ YAĞDA HAFİF KIZARTIP ÜZERLERİNE YAYIN
- SALÇAYI KAVURUN ÜZERİNE ELMA DİLİMİ DOĞRANMIŞ DOMATESLERİ EKLEYİP 1-2 ÇEVİRİP TEPSİNİN ÜZERİNE YAYIN .
- 1,5 BARDAK SICAK SU EKLEYİP 200'DE ISITILMIŞ FIRINDA 15-20 DK PİŞİRİN.
- TAŞ FIRINDA PİŞİRME ŞANSINIZ VARSA LEZZETİ BİR O KADAR KATLANARAK ARTIYOR.YAPANLARA AFİYET OLSUN.
TÜM SEBZELERİ TEPSİYE YAYIN KÖFTELERİ AZ YAĞDA KIZARTIN DOMATES VE SALÇAYI EKLEYİP SALÇANIN KOKUSU ÇIKANA KADAR 3-4 DK KAVURUN ÜZERİNE SICAK SUYUN DÖKÜP YARI YARIYA PİŞENE KADAR OCAKTA PİŞİRİP SONRA FIRINDA PİŞİRİN .
BU YÖNTEMDE PİŞME SÜRESİ UZUYOR SU MİKTARINI ARA SIRA KONTROL EDİN SICAK SU İLAVESİ YAPABİLİRSİNİZ .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder