25 Eylül 2015 Cuma

FIRINDA KÖFTELİ SEBZE KEBABI




konuklarınızın tadı damaklarında kalacak bir fırın yemeği.haydi buyurun mutfağa!
KATEGORİ:FIRIN YEMEKLERİ
YAZAN :ŞÜKRAN
MALZEMELER:
  • 3-4 PATLICAN
  • 2 PATATES
  • 2 HAVUÇ
  • 200 GR SİVRİ BİBER
  • 2 KABAK
  • 3-4 DOMATES
  • 1 YEMEK  KAŞIĞI SALÇA
KÖFTE HARCI:
  • 350 GR KIYMA
  • 1 SOĞAN 
  • 3-4 YEMEK KAŞIĞI GALETA UNU VEYA 3 DİLİM BAYAT EKMEK İÇİ
  • TUZ 
  • 1/2 ÇAY KAŞIĞI KİMYON 
  •  KARABİBER PUL BİBER  KEKİK
YAPILIŞI:









  • KÖFTE MALZEMELERİMİZİ BİR KABA ALIP İYİCE YOĞURALIM ŞEKİL VERİP DOLAPTA DİNLENDİRELİM.
  •  PATLICANLARI ALACA SOYUP 1 ER PARMAK UZUNLUĞUNDA DOĞRAYALIM.DİĞER SEBZELERİ DE AYNI ŞEKİLDE DOĞRAYIN.
  • TÜM SEBZELERİ BOL YAĞDA KIZARTIP HAVLU KAĞIT ÜZERİNE ALIN.
  • KIZARAN SEBZELERİ TEPSİYE YAYIN .ÜZERLERİNE ÇOK AZ TUZ SERPİN.
  • KÖFTELERİ  ÇOK AZ YAĞDA  HAFİF  KIZARTIP ÜZERLERİNE YAYIN
  • SALÇAYI KAVURUN ÜZERİNE ELMA DİLİMİ DOĞRANMIŞ DOMATESLERİ EKLEYİP 1-2 ÇEVİRİP TEPSİNİN ÜZERİNE YAYIN .
  • 1,5 BARDAK SICAK SU EKLEYİP 200'DE ISITILMIŞ FIRINDA 15-20 DK PİŞİRİN.
  • TAŞ FIRINDA PİŞİRME ŞANSINIZ VARSA LEZZETİ BİR O KADAR KATLANARAK ARTIYOR.YAPANLARA AFİYET OLSUN.
NOT:SEBZELERİ KIZARTMADAN DA YAPABİLİRSİNİZ
 TÜM SEBZELERİ TEPSİYE YAYIN KÖFTELERİ AZ YAĞDA KIZARTIN DOMATES VE SALÇAYI EKLEYİP SALÇANIN KOKUSU ÇIKANA KADAR 3-4 DK KAVURUN ÜZERİNE SICAK SUYUN DÖKÜP YARI YARIYA PİŞENE KADAR OCAKTA PİŞİRİP SONRA FIRINDA PİŞİRİN .
BU YÖNTEMDE PİŞME SÜRESİ UZUYOR SU MİKTARINI  ARA SIRA KONTROL EDİN  SICAK SU İLAVESİ YAPABİLİRSİNİZ .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder