18 Kasım 2014 Salı

PEYNİRLİ AY ÇÖREĞİ




Tarif Huriye Zafera arkadaşımın dır kendisine teşekkürler.
aniden gelen misafirleriniz için kolayca yapabileceğiniz çörek tarifi sizlere geliyor beğeneceğinizi umuyorum şimdiden afiyet olsun
KATEGORİ : ÇÖREKLER
YAZAN: ŞÜKRAN
MALZEMELER:

  • 2 YUMURTA
  • 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
  • 1 PAKER TEREYAĞ (YUMUŞAK)
  • 2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
  • 1 PAKET KABARTMA TOZU
  • TUZ ALDIĞI KADAR UN
İÇ MALZEMESİ:


  • 1 KALIP BÖREKLİK PEYNİR
  • 1/2 DEMET MAYDANOZ
ÜZERİNE :

  • YUMURTA SARISI
  • SUSAM
YAPILIŞI:
hamur malzemelerinin tümü bir kaba alınıp kulak memesi yumuşaklığında bir  hamur yapılır


yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp elle açılır. peynirle maydanoz karışımı hazırlanan hamurun ortasına konulup rulo şeklinde sarılıp ay şekli verilir.

fırın tepsisine yerleştirilen hamurun üzerine yumurta sarısı susam serpilip 180'de pişirilir











deneyen herkese afiyetler olsun ......












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder