9 Kasım 2014 Pazar

DARÜZZİYAFE KÖFTESİ



bugün sizlere  Osmanlı saray mutfağından güzel bir tarif paylaşıyorum  davet sofralarınızı çok farklı kılacak  ve övgüler alacağınız bir tarif, şimdiden yapanlara afiyet olsun.
KATEGORİ:KÖFTELER
YAZAN:ŞÜKRAN
MALZEMELER:

  • 650 GR DANA KIYMA
  • 250 GR KUZU KIYMA
  • 100 GR TAVUK KIYMASI
  • 2 YUFKA
  • 100 GR TOZ YEŞİL FISTIK
  • 1 ÇAY BARDAĞI SÜT
  • TUZ ,KARABİBER, KEKİK ,KİMYON
SOS İÇİN:

  • 3 DOMATES
  • 1 KAŞIK BİBER SALÇASI
  • 1 KAŞIK DOMATES SALÇASI
  • 2 DİŞ SARIMSAK
  • 1 KAŞIK ZEYTİNYAĞ
  • PUL BİBER, KEKİK,TUZ
YAPILIŞI:
kıymaların hepsini bir kase içine alın  toz fıstığı,karabiber,kimyon kekik tuz  ekleyip iyice yoğurun. 1 çay bardağı sütü de ekleyin yoğurmaya devam edin üzerine streç örtüp buzdolabında 1 saat bekletin.
2 yufka serilir bir tarafı biraz üzerine katlanır, köfte kalın  fitil  haline getirilip yufkanın üzerine konur

1 kaşık sütle 1 kaşık sıvı yağ karıştırılıp yufkanın  uç kısmına sürülür  karşılıklı 2 kenarı üstüne kapatılıp rulo sarılır bir miktar daha buzdolabında bekletilip 1,5 parmak kalınlığında dilimlenir kürdanlara 3 er tane takılıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir




 190 dereceli önceden ısıtılmış fırında pişirilir

SOSU:
zeytinyağı küçük tencereye konur soyulup küp doğranmış domates eklenir iyice sotelenir biber salçası ve domates salçaları eklenir salçaların kokusu çıkana kadar kavrulup  1 bardak su ilave edilir kaynayıp sos kıvamını alınca baharatlarını ekleyin fırından çıkan köftelerin üzerine döküp yanında beyaz renkli pilav ve  elma dilimi fırın patatesle servis yapın .
 NOT : Fırın yerine çok az sıvı yağ tavaya konup kızartılarak ta yapılabilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder