bugün sizlere Osmanlı saray mutfağından güzel bir tarif paylaşıyorum davet sofralarınızı çok farklı kılacak ve övgüler alacağınız bir tarif, şimdiden yapanlara afiyet olsun.
KATEGORİ:KÖFTELER
YAZAN:ŞÜKRAN
MALZEMELER:
- 650 GR DANA KIYMA
- 250 GR KUZU KIYMA
- 100 GR TAVUK KIYMASI
- 2 YUFKA
- 100 GR TOZ YEŞİL FISTIK
- 1 ÇAY BARDAĞI SÜT
- TUZ ,KARABİBER, KEKİK ,KİMYON
- 3 DOMATES
- 1 KAŞIK BİBER SALÇASI
- 1 KAŞIK DOMATES SALÇASI
- 2 DİŞ SARIMSAK
- 1 KAŞIK ZEYTİNYAĞ
- PUL BİBER, KEKİK,TUZ
kıymaların hepsini bir kase içine alın toz fıstığı,karabiber,kimyon kekik tuz ekleyip iyice yoğurun. 1 çay bardağı sütü de ekleyin yoğurmaya devam edin üzerine streç örtüp buzdolabında 1 saat bekletin.
2 yufka serilir bir tarafı biraz üzerine katlanır, köfte kalın fitil haline getirilip yufkanın üzerine konur
1 kaşık sütle 1 kaşık sıvı yağ karıştırılıp yufkanın uç kısmına sürülür karşılıklı 2 kenarı üstüne kapatılıp rulo sarılır bir miktar daha buzdolabında bekletilip 1,5 parmak kalınlığında dilimlenir kürdanlara 3 er tane takılıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir
190 dereceli önceden ısıtılmış fırında pişirilir
SOSU:
zeytinyağı küçük tencereye konur soyulup küp doğranmış domates eklenir iyice sotelenir biber salçası ve domates salçaları eklenir salçaların kokusu çıkana kadar kavrulup 1 bardak su ilave edilir kaynayıp sos kıvamını alınca baharatlarını ekleyin fırından çıkan köftelerin üzerine döküp yanında beyaz renkli pilav ve elma dilimi fırın patatesle servis yapın .
NOT : Fırın yerine çok az sıvı yağ tavaya konup kızartılarak ta yapılabilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder