10 Kasım 2014 Pazartesi

KARNIYARIK




bugün karnıyarık tarifim le karşınızdayım  sizlerde deneyip beğenirsiniz inşallah.....
KATEGORİ:SEBZE YEMEKLERİ:
YAZAN:ŞÜKRAN
MALZEMELER:

  • 6 PATLICAN
  • 2 SOĞAN
  • 250 GR DANA DÖŞ KIYMA
  • 3 DOMATES 
  • 3 SİVRİ BİBER 
  • 1 KAŞIK SIVI YAĞ
  • 1/2 DEMET MAYDANOZ
  • ÇOK AZ DEREOTU
  • TUZ KARABİBER 
  • 1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI /DOMATES  SALÇASI
  • KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
YAPILIŞI:
patlıcanları alaca soyup  ortalarını kayık şeklinde oyup çıkarın tuzlu suda bekletin acı suyu çıkınca yıkayıp kurulayıp kızgın yağda hafif pembe kızartıp  yağlı kağıt üzerine alın.
soğanları yemeklik doğrayın kıymayı 1 kaşık sıvı yağ da iyice kavurup soğanı ekleyin   rengi dönene kadar kavurun 2 sivri biberi incecik kıyıp ekleyin  2 domatesin kabuklarını soyup fındık küp küp doğrayıp  kıymalı karışıma ilave edin  kokusu çıkana kadar soteleyin tuz karabiber ekleyip ocaktan alın ince kıyılmış maydanoz ve dere o tunu  ilave edin patlıcanları kesik kısmı üste gelecek şekilde  tepsiye dizin oyuk kısmına  çok az  tuz  serpin kıymalı iç doldurup üzerine biber domates koyun sıcak suda salçaları eritip tepsiye ekleyip ister fırın da isterseniz ocak üzerinde pişirip servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder