bugün karnıyarık tarifim le karşınızdayım sizlerde deneyip beğenirsiniz inşallah.....
KATEGORİ:SEBZE YEMEKLERİ:
YAZAN:ŞÜKRAN
MALZEMELER:
- 6 PATLICAN
- 2 SOĞAN
- 250 GR DANA DÖŞ KIYMA
- 3 DOMATES
- 3 SİVRİ BİBER
- 1 KAŞIK SIVI YAĞ
- 1/2 DEMET MAYDANOZ
- ÇOK AZ DEREOTU
- TUZ KARABİBER
- 1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI /DOMATES SALÇASI
- KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
patlıcanları alaca soyup ortalarını kayık şeklinde oyup çıkarın tuzlu suda bekletin acı suyu çıkınca yıkayıp kurulayıp kızgın yağda hafif pembe kızartıp yağlı kağıt üzerine alın.
soğanları yemeklik doğrayın kıymayı 1 kaşık sıvı yağ da iyice kavurup soğanı ekleyin rengi dönene kadar kavurun 2 sivri biberi incecik kıyıp ekleyin 2 domatesin kabuklarını soyup fındık küp küp doğrayıp kıymalı karışıma ilave edin kokusu çıkana kadar soteleyin tuz karabiber ekleyip ocaktan alın ince kıyılmış maydanoz ve dere o tunu ilave edin patlıcanları kesik kısmı üste gelecek şekilde tepsiye dizin oyuk kısmına çok az tuz serpin kıymalı iç doldurup üzerine biber domates koyun sıcak suda salçaları eritip tepsiye ekleyip ister fırın da isterseniz ocak üzerinde pişirip servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder