MALZEMELER:
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI ILIK SU
1 YUMURTA SARISI
1,5 TATLI KAŞIĞI TUZ
2 KAŞIK SİRKE
1 KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN
İÇ MALZEME:
4 ORTA BOY PATATES (HAŞLAYIP EZİN)
200 GR TEREYAĞ ERİMİŞ
1 ORTA BOY SOĞAN (YEMEKLİK DOĞRAYIN)
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
TUZ, KARABİBER, PUL BİBER
YAPILIŞI:
1.
YOĞURT, ILIK SU, YUMURTA SARISI, SİRKE, TUZ,
KABARTMA TOZU, ALDIĞI KADAR UNLA ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR YAPIN
2. ÜÇE BÖLÜP YUVARLAYIP STRECE SARIN VE 30 DAKİKA
DİNLENDİRİN
3.
HER BİR BEZEYİ UN YARDIMIYLA YUFKA BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇIN
VE ÜZERİNE ERMİŞ YAĞ SÜRÜN
4.
DİĞER BEZELERİ DE AÇIP ÜZERİNE YAYIP YAĞLAYIN EN
ÜSTÜ DE YAĞLAMAYI UNUTMAYIN
5.
YUFKAYI KARŞILIKLI 2 TARAFTAN SIKICA SARIN VE
ORTADA BULUŞTURUN VE ORTASINDAN KESİN
6.
STRECE SARIN VE DİNLENDİRİN YAĞI DONSUN
7.
2CM DEN DİLİMLEYİP ELİNİN AYASIYLA BASTIR VE
OKLAVAYLA AYNI YÖNE AÇIN İÇ KOYUP KAPATIP EK YERİ ALTA GELECEK ŞEKİLDE TEPSİYE
DİZ
8.
YUMURTA SARISINI SADECE ORTASINA SÜR ELİNLE BASTIRIP
ÇUKUR YAP ÇUKUR YERE ÇÖREK OTU SERP
9.
180’ DE 25 DAKİKA PİŞİR HEMEN FIRINDAN ÇIKAR
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder