YAZAN:ŞÜKRAN
yapması kolay lezzeti bir o kadar güzel davet sofranıza yakışacak bir pilav tarifi paylaşıyorum sizlerle.......
MALZEMELER:
3 su bardağı arpa şehriye
4,5 – 5 su bardağı su
10-15 yaprak fesleğen
...
4-5 dal maydanoz
1 avuç dolmalık fıstık
1 su bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI:
Arpa şehriyeyi yağsız tavada renk alıncaya kadar kavurun. Üzerine suyunu koyup pilav gibi pişirin.
Fesleğen, maydanoz, dolmalık fıstık, tuz, karabiber ve zeytin yağını bir rondo da sos haline getirin.
Bir tavada sosu ısıtın ve şehriye pilavının içine ekleyip çevirin ve sıcak servis edin.
1 avuç dolmalık fıstık
1 su bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI:
Arpa şehriyeyi yağsız tavada renk alıncaya kadar kavurun. Üzerine suyunu koyup pilav gibi pişirin.
Fesleğen, maydanoz, dolmalık fıstık, tuz, karabiber ve zeytin yağını bir rondo da sos haline getirin.
Bir tavada sosu ısıtın ve şehriye pilavının içine ekleyip çevirin ve sıcak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder