MALZEMELER:
- 750 GR KIYMA
- 1 KURU SOĞAN RENDESİ
- 1 /2 SU BARDAĞI GALETA UNU VEYA BAYAT EKMEK İÇİ
- 1 TUTAM MAYDANOZ
- 1 TATLI KAŞIĞI TOZ KIRMIZI BİBER
- 1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
- 1 ÇAY KAŞIĞI KEKİK
- 1/2 ÇAY KAŞIĞI KİMYON
- 1-2 DİŞ SARIMSAK RENDESİ
- 1 ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER
- 2 TANE MİLFÖY HAMURU
- 1 YUMURTA SARISI
- BİR KABA KIYMA SOĞAN RENDESİ VE DİĞER MALZEMELER KONUP KÖFTE HARCI HAZIRLANIR .
- KÖFTEYİ ÇOK FAZLA BEKLETMEDEN PİŞİRECEKSENİZ SOĞANIN SUYUNU SIKMAYIN FAKAT AKŞAM İÇİN HAZIRLAYACAKSANIZ SUYUNU SIKIN KÖFTEYE ACILIK VERİR.
- HAZIRLADIĞINIZ KÖFTEYİ ÜZERİNİ KAPATIP BİRAZ DOLAPTA DİNLENDİRİN.
- DAHA SONRA RULO YAPIP YAĞLI KAĞIT SERİLİ TEPSİYE ALIN.
- ÜZERİNE MİLFÖY'Ü 1,5 CM DEN ŞERİTLER KESİN VE KÖFTENİN ÜZERİNE KAFES GİBİ KAPATIN .
- ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP 180'DE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİP PATATES PÜRESİ VE SOTE SEBZELERLE SERVİS YAPIN.
BEN KÖFTEYE BAŞKA MALZEMELER EKLEMEDEN HAZIRLADIM SİZLER KÖFTEYİ HAZIRLAYIP YAĞLI KAĞIT ÜZERİNDE AÇIP İÇİNE HAŞLANMIŞ BEZELYE MISIR,YEŞİL VE KIRMIZI BİBERLERİ KÜP DOĞRAYIP TAVADA HAFİF SOTELEYİN ÜZERİNE YAYIN VE ÖYLECE RULO SARIP TEPSİYE ALIN. ÜZERİNE MİLFÖY DEN KAFES YAPIP YUMURTA SARISI SÜRÜP PİŞİREBİLİRSİNİZ.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder