14 Mart 2016 Pazartesi

CUSTARD BREAD



bugün uzaklardan Japonya dan bir ekmek tarifi ile karşınızdayım .Sabah kahvaltılarınız da ekmek çay sofralarınızda   tatlı poğaça niyetine yiyebileceğiniz bir tarif .
MALZEMELER:

  • 3-3,5 SU BARDAĞI UN
  • 2 KAŞIK ŞEKER
  • 1 PAKET KURU MAYA
  • ÇOK AZ TUZ
  • 30 GR TEREYAĞ
  • 1 YUMURTA
  • 1 SU BARDAĞI SÜT
MUHALLEBİSİ İÇİN:

  •  2 YUMURTA
  • 1,5 BARDAK SÜT
  •  1 YEMEK KAŞIĞI UN
  • 1 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
  • 4 KAŞIK ŞEKER
  •  1 PAKET VANİLYA
  • 1/2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
ÜZERİNE:

  • 1 YUMURTA SARISI
YAPILIŞI:

  • BİR KAPTA YUMURTA VE ŞEKERİ ÇIRPIN.
  • UNU MAYAYI TUZU EKLEYİP ELLE KARIŞTIRIP SÜTÜ YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDİP İYİCE YOĞURUYORUZ.
  • EN SON ODA SICAKLIĞINDAKİ YAĞI EKLEYİN YİNE İYİCE GÜZEL KIVAMA GELENE KADAR YOĞURUN.
  • MAYALANMAYA BIRAKIN.
  • AYRI BİR TENCEREYE ŞEKER YUMURTAYI KOYUP KARIŞTIRIN BAŞKA KAP İÇİNDE SÜT NİŞASTA UNU VANİLYAYI KOYUP ÇIRPIN VE YUMURTAYA YAVAŞÇA EKLEYİP OCAKTA PİŞİRİN..
  •  PİŞTİKTEN SONRA TEREYAĞI EKLEYİN KARIŞTIRIN VE SOĞUMAYA BIRAKIN.
  • MAYALANAN HAMURU YUVARLAK ŞEKİLDE 8 PARÇAYA BÖLÜN .
  • HER BİRİNİ AÇIP 1 KAŞIK MUHALLEBİ KOYUP  DİKKATLİCE YUVARLAYIN
  • YAĞLI KAĞIT SERİLİ TEPSİYE KOYUP ÜZERİNİ ÖRTÜP TEKRAR MAYALANDIRIN .
  • ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜN. KALAN MUHALLEBİYİ SIKMA TORBASINA KOYUP HAMURUN ÜZERİNE YUVARLAK ŞEKİLDE  SIKIN .




  • ÖNCEDEN ISITILMIŞ 170'DE FIRINDA KABARIP  ÜSTÜ ALTI KIZARANA KADAR YAKLAŞIK 15-20 DAKİKA PİŞİRİN .
  •  DİLERSENİZ SOĞUDUKTAN SONRA ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPİP SERVİS YAPIN 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder