bir Fransız mutfağı klasiği yapımı olan çok basit ama görüntüsü çok çarpıcı bir lezzet :
et yemeklerinizin yanında garnitür olarak kullanabileceğiniz bir patates tarifi ile sizlerle birlikteyim .MALZEMELER:
- 4 PATATES
- 2 YUMURTA SARISI
- 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
- TUZ BEYAZ KARABİBER
- 1 TUTAM BİBERİYE (ROSEMARY)
- ÇAY KAŞIĞININ UCUYLA MUSKAT RENDESİ
- 1/2 ÇAY BARDAĞI KAŞAR VEYA CHEDDAR PEYNİRİ RENDESİ
- PATATESLERİ YIKAYIP SOYUN İRİCE DOĞRAYIP TENCEREYE ALIN ÜZERİNE SU VE TUZ EKLEYİP YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRİN
- DAHA SICAKKEN EZİP İÇİNE TEREYAĞI EKLEYİP YEDİRİN.
- SOĞUYUNCA DİĞER MALZEMELERİ İÇİNE KATIP KARIŞTIRIN .BUZDOLABINDA BİRAZ BEKLETİN .
- DAHA SONRA SIKMA TORBASINA YILDIZ UÇ TAKIP PÜREYİ İÇİNE KOYUN.
- YAĞLI KAĞIT SERİLİ TEPSİYE 4-5 YUKARIDAN ŞEKİLLİ SIKIP 190' DE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder