18 Nisan 2016 Pazartesi

POMMES DE TERRE DUCHESSE (DÜŞES PATATES)


bir Fransız  mutfağı klasiği yapımı olan çok basit ama görüntüsü çok çarpıcı bir lezzet :  
et yemeklerinizin yanında garnitür olarak kullanabileceğiniz bir patates tarifi ile sizlerle birlikteyim .
MALZEMELER:

  • 4 PATATES
  • 2 YUMURTA SARISI
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • TUZ BEYAZ KARABİBER
  • 1 TUTAM BİBERİYE (ROSEMARY)
  • ÇAY KAŞIĞININ UCUYLA MUSKAT RENDESİ 
  • 1/2 ÇAY BARDAĞI KAŞAR VEYA CHEDDAR PEYNİRİ RENDESİ
YAPILIŞI:

  • PATATESLERİ YIKAYIP SOYUN İRİCE DOĞRAYIP TENCEREYE ALIN ÜZERİNE SU VE TUZ EKLEYİP YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRİN 
  • DAHA SICAKKEN EZİP İÇİNE TEREYAĞI EKLEYİP YEDİRİN.
  • SOĞUYUNCA DİĞER MALZEMELERİ İÇİNE KATIP KARIŞTIRIN .BUZDOLABINDA BİRAZ BEKLETİN .
  • DAHA SONRA SIKMA TORBASINA YILDIZ UÇ TAKIP PÜREYİ İÇİNE KOYUN.
  • YAĞLI KAĞIT SERİLİ TEPSİYE 4-5 YUKARIDAN ŞEKİLLİ SIKIP 190' DE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN  .






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder