18 Haziran 2015 Perşembe

3 RENKLİ ÇİÇEK POĞAÇA


bugünde güzel bir tarifle karşınızdayım yapan herkese afiyet olsun 

MALZEMELER:
 • 1 BARDAK SÜT 
 • 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
 • 1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
• 1 YUMURTA
 • 1 TATLI KAŞIĞI MAYA /VEYA ½ YAŞ MAYA
 • 12 KAŞIK ŞEKER
 • 1 KAŞIK TUZ
 • ALDIĞI KADAR UN
 • 1 ÇAY BARDAĞI HAVUÇ PÜRESİ
• 1 ÇAY BARDAĞI ISPANAK PÜRESİ
• 1 ÇAY BARDAĞI PANCAR PÜRESİ
 İÇİ:
 • YARIM YAĞLI PEYNİR
 • MAYDANOZ
 YAPILIŞI: • HAVUCU, PANCARI AYRI AYRI HAŞLAYIP SÜZÜN BLENDIR DAN GEÇİRİN, ISPANAĞI DA ÇİĞDEN BLENDIR DAN GEÇİRİN






. • HAMURU YOĞURUP 1PARÇASI FAZLA OLACAK ŞEKİLDE 4 ‘DE BÖLÜN HER BİRİNE SEBZE PÜRELERİ'Nİ EKLEYİP YOĞURUN VE GELDİRİN
. • BEYAZ OLAN HAMURU BÜYÜKÇE AÇIP ÜZERİNE PEYNİRLİ MAYDANOZ SERPİN VE RULO SARIN.






 • DİĞER HAMURLARI DA AÇIP BARDAKLA KESİN.







 • ÜÇGEN OLACAK ŞEKİLDE KOPARMADAN KESİKLER YAPIN. DIŞA DOĞRU KIVIRIN. YAĞLI KÂĞIT SERİLİ TEPSİYE ALIN RULO SARDIĞIMIZ HAMURDAN DİLİMLER KESİP ORTASINA YERLEŞTİRİN.








 • ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP 180'DE PİŞİRİN.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder