bugünde güzel bir tarifle karşınızdayım yapan herkese afiyet olsun
MALZEMELER:
• 1 BARDAK SÜT
• 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ• 1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
• 1 YUMURTA
• 1 TATLI KAŞIĞI MAYA /VEYA ½ YAŞ MAYA
• 12 KAŞIK ŞEKER
• 1 KAŞIK TUZ
• ALDIĞI KADAR UN
• 1 ÇAY BARDAĞI HAVUÇ PÜRESİ
• 1 ÇAY BARDAĞI ISPANAK PÜRESİ
• 1 ÇAY BARDAĞI PANCAR PÜRESİ
İÇİ:
• YARIM YAĞLI PEYNİR
• MAYDANOZ
YAPILIŞI: • HAVUCU, PANCARI AYRI AYRI HAŞLAYIP SÜZÜN BLENDIR DAN GEÇİRİN, ISPANAĞI DA ÇİĞDEN BLENDIR DAN GEÇİRİN
. • HAMURU YOĞURUP 1PARÇASI FAZLA OLACAK ŞEKİLDE 4 ‘DE BÖLÜN HER BİRİNE SEBZE PÜRELERİ'Nİ EKLEYİP YOĞURUN VE GELDİRİN
. • BEYAZ OLAN HAMURU BÜYÜKÇE AÇIP ÜZERİNE PEYNİRLİ MAYDANOZ SERPİN VE RULO SARIN.
• DİĞER HAMURLARI DA AÇIP BARDAKLA KESİN.

• ÜÇGEN OLACAK ŞEKİLDE KOPARMADAN KESİKLER YAPIN. DIŞA DOĞRU KIVIRIN. YAĞLI KÂĞIT SERİLİ TEPSİYE ALIN RULO SARDIĞIMIZ HAMURDAN DİLİMLER KESİP ORTASINA YERLEŞTİRİN.
• ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP 180'DE PİŞİRİN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder