22 Haziran 2015 Pazartesi

KÖFTELİ SAKSI KEBABI

YAZAN:ŞÜKRAN
KATEGORİ:SEBZE YEMEKLERİ
MALZEMELER:
·         3 TANE BOSTAN PATLICAN
·         1 ORTA BOY HAVUÇ(HAŞLANIP KÜP DOĞRANMIŞ)
·         1 ORTA BOY PATATES (HAŞLANIP KÜP DOĞRANMIŞ)
·         1 ÇAY BARDAĞI HAŞLANMIŞ BEZELYE
KÖFTE HARCI İÇİN:
·         150 GR KIYMA
·         1 KÜÇÜK SOĞAN
·         1 ÇAY BARDAĞI GALETA UNU
·         1-2 DİŞ SARIMSAK
·         TUZ, KARABİBER, PUL BİBER, KİMYON, ET BAHARATI, KEKİK
SOS İÇİN:
·         1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI
·         1 TATLI KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
·         1-1,5 BARDAK SICAK SU
YAPILIŞI:
·         PATLICANLARI ALACALI SOYUP ENLEMESİNE 2 YE KESİN İÇLERİNİ ÇIKARIP BOL KIZGIN YAĞDA KIZARTIP YAĞLI KÂĞIT ÜZERİNE ALIN.
·         KÖFTE HARCINI BİR KABA ALIP YOĞURUN MİSKET KÖFTELER YAPIN TAVAYA 1 KAŞIK ZEYTİNYAĞ EKLEYİP HAFİF KIZARTIN HAVUCU BEZELYEYİ PATATESİ DE EKLEYİP SOTELEYİN.
·         PATLICANLARI BİR TEPSİYE ALIP İÇLERİNİ AZ TUZLAYIN VE BU KARIŞIMLA DOLDURUN.

·         ARI BİR KAPTA SALÇALARI SICAK SUYLA ERİTİP TEPSİYE EKLEYİN 200’DE 15 DK PİŞİRİN VEYA OCAKTA KAPAĞI KAPALI PİŞİRİP SERVİS YAPIN.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder