KATEGORİ:SEBZE YEMEKLERİ
MALZEMELER:
·
3 TANE BOSTAN PATLICAN
·
1 ORTA BOY HAVUÇ(HAŞLANIP KÜP DOĞRANMIŞ)
·
1 ORTA BOY PATATES (HAŞLANIP KÜP DOĞRANMIŞ)
·
1 ÇAY BARDAĞI HAŞLANMIŞ BEZELYE
KÖFTE HARCI İÇİN:
·
150 GR KIYMA
·
1 KÜÇÜK SOĞAN
·
1 ÇAY BARDAĞI GALETA UNU
·
1-2 DİŞ SARIMSAK
·
TUZ, KARABİBER, PUL BİBER, KİMYON, ET BAHARATI,
KEKİK
SOS İÇİN:
·
1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI
·
1 TATLI KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
·
1-1,5 BARDAK SICAK SU
YAPILIŞI:
·
PATLICANLARI ALACALI SOYUP ENLEMESİNE 2 YE KESİN
İÇLERİNİ ÇIKARIP BOL KIZGIN YAĞDA KIZARTIP YAĞLI KÂĞIT ÜZERİNE ALIN.
·
KÖFTE HARCINI BİR KABA ALIP YOĞURUN MİSKET
KÖFTELER YAPIN TAVAYA 1 KAŞIK ZEYTİNYAĞ EKLEYİP HAFİF KIZARTIN HAVUCU BEZELYEYİ
PATATESİ DE EKLEYİP SOTELEYİN.
·
PATLICANLARI BİR TEPSİYE ALIP İÇLERİNİ AZ
TUZLAYIN VE BU KARIŞIMLA DOLDURUN.
·
ARI BİR KAPTA SALÇALARI SICAK SUYLA ERİTİP
TEPSİYE EKLEYİN 200’DE 15 DK PİŞİRİN VEYA OCAKTA KAPAĞI KAPALI PİŞİRİP SERVİS
YAPIN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder