18 Haziran 2015 Perşembe

BÜZGÜ ÇÖREK

uzun zamandır paylaşamadığım  tariflerim den biriyle karşınızdayım  görüntüsü   lezzetli .misafirleriniz den tam not alacağınız bir  çörek.......
yazan: şükran
kategori:mayalı hamurlar
MALZEMELER:

  • 1 BARDAK ILIK SÜT
  • 3/4 BARDAK SIVI YAĞ
  • 3 KAŞIK YOĞURT
  • 1 KAŞIK ŞEKER
  • 1,5 TATLI KAŞIĞI TUZ 
  • 1 PAKET YAŞ MAYA
  • ALDIĞI KADAR UN
  • 1 YUMURTA(SARI ÜSTÜNE )
İÇ MALZEMESİ:

  • 300 G R KIYMA
  • 1 SOĞAN
  • TUZ, KARABİBER ,PUL BİBER, KÖFTE BAHARATI
  • 1/2 DEMET MAYDANOZ
  • 200GR KAŞAR RENDESİ
YAPILIŞI:

  • ÖNCELİKLE HAMURUMUZU KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA YOĞURUP ÜZERİNE NEMLİ BEZ ÖRTÜP KABARTIN .
  • DİĞER TARAFTAN İÇ MALZEMESİNİ ÇİĞDEN HAZIRLAYIN .
  • HAMURU MERMER ÜZERİNE ALIP İNCE OLACAK ŞEKİLDE AÇIN .
  • BARDAKLA KESİP BİR KENARINA İÇ KOYUP ÜZERİNE BİR TUTAM KAŞAR RENDESİ İLAVE EDİN  DİĞER KENARINI ÜZERİNE KATLAYIP İKİ UCUNU BİRLEŞTİRİP TEPSİYE DİZİN ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP 180!DE ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder