22 Haziran 2015 Pazartesi

LOR PEYNİRLİ PASTA



güzel bir pasta tarifiyle karşınızdayım; yapması kolay tadı hafif yiyenlerin beğeneceği bir lezzet.Şimdiden afiyet olsun.
YAZAN:ŞÜKRAN
KATEGORİ:PASTALAR
MALZEMELER:
Çikolatalı kek:
·         225 gr dövülmüş toz badem
·         100 gr kek unu
·         100 gr kakao
·         1+1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
·         1/2 çay kaşığı tuz
·         8 adet akı ve sarısı ayrılmış iri yumurta
·         300 gr toz şeker
·         2 tatlı kaşığı vanilya esansı
·         1 çay kaşığı badem esansı
·         125 ml süt
Lor peynirli harç
·           250 ml soğuk krema
·         500 gr tatlı taze lor peyniri
·        150 gr pudra şekeri
·         50 gr portakal kabuğu şekerlemesi
·         1 ölçü çikolata kaplaması
·         Bitter çikolata (süslemek için )
Yapılışı
1.      Çikolatalı kek: fırın 190 derecede ısıtılır .23 cm çapında iki adet yuvarlak kek kalıbı yağlanır. Un badem kakao tuz ve kabartma tozu geniş bir kabın içinde karıştırılır.
2.      Yumurta sarısı 200 gr şeker vanilya ve badem esansı başka bir kap içinde rengi açılıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
3.      Kuru malzemeler süt ile dönüşümlü olarak azar azar içine eklenir ve karıştırılır.
4.      Yumurtaların akı kalan şekerle birlikte temiz bir kap içinde sert ve parlak tepecikler oluşturuncaya dek yüksek hızda mikser ile çırpılır.
5.      Kek hamuru içine yedirilir.
6.      Kek karışımı hazırlanmış olan kalıplara bölüştürülür. Kalıplar fırına verilerek 20-25 dakika pişirilir.
7.      Piştikten sonra kekler kalıbın içinde 10 dakika bekletilir. Tel ızgara üzerine alınıp tamamen soğuması için bekletilir.
8.      Lor peynirli harç: krema orta boy bir kabın içinde sertleşene dek çırpılır.
9.      Lor peyniri,pudra şekeri ve portakal kabuğu şekerlemesi robotta pürüzsüz kıvama gelene dek çekilir. Geniş bir kaba aktarılır.
10.  Krema lor peynirli harcın içine yedirilir.
11.  Kekler ortadan enlemesine ikiye kesilir. Bir kat kek bir servis tabağına yerleştirilir. Üzerine harcın üçte biri yayılır. İki kat kek ile aynı işlem tekrarlanır.
12.  Son kat kek en üste yerleştirilir. Pastanın üzerine ve kenarlarına kaplama yayılır. Çikolata parçaları serpiştirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder