yazın yapması kolay olduğu kadar bir o kadar da serinletici bir tatlı .
KATEGORİ: CHEESECAKEYAZAN:ŞÜKRAN
MALZEMELER:
- 2 PAKET PÖTİBÖR BİSKÜVİ
- 125 gr TEREYAĞ
- 1 SU BARDAĞI ÇEKİLMİŞ CEVİZ İÇİ
- 3 KAŞIK BAL
- 1 PAKET LABNE PEYNİRİ
- 1 PAKET TOZ KREMŞANTİ
- 1 SU BARDAĞI SOĞUK SÜT
- 1PAKET JÖLE
- 2 BARDAK SU
- 3 KAŞIK MISIR NİŞASTASI
- 1/2 LT HAZIR VİŞNE SUYU
250 GR TAZE VİŞNE
3-4 KAŞIK ŞEKER
1/2 LT SU
hepsini birlikte kaynatıp süzün.
- bisküvileri elle kırın ,
- tere yağını eritip ekleyin cevizi balı ekleyip karıştırıp kelepçeli kalıbın tabanına yayıp bastırın.
- kremşanti sütle çırpılır labne peyniri eklenip karıştırılır
- 1 bardak sıcak su jöleyle karıştırılıp eritilir ve kalan 1 bardak soğuk su eklenip jölenin koyulaşması beklenir bisküvinin üzerine dökülüp dolapta bekletilir .
- bir tencereye vişne ve su konup iyice kaynatılır .
- 2,5 bardak vişne suyu alınıp mısır nişastası şeker ile pişirilir ,dolapta donmuş olan kremanın üzerine dökülüp soğutulup servis yapılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder