20 Nisan 2015 Pazartesi

KOLAY CHEESECAKE

yazın yapması kolay olduğu kadar  bir o kadar da serinletici bir tatlı .
KATEGORİ: CHEESECAKE
YAZAN:ŞÜKRAN
MALZEMELER:

  • 2 PAKET PÖTİBÖR BİSKÜVİ
  • 125 gr TEREYAĞ
  • 1 SU BARDAĞI ÇEKİLMİŞ CEVİZ İÇİ
  • 3 KAŞIK BAL
  • 1 PAKET LABNE PEYNİRİ
  • 1 PAKET TOZ KREMŞANTİ
  • 1 SU BARDAĞI SOĞUK SÜT
  • 1PAKET JÖLE 
  • 2 BARDAK SU 
ÜST SOSU İÇİN:
  • 3 KAŞIK MISIR NİŞASTASI
  • 1/2 LT  HAZIR VİŞNE SUYU
SOSU KENDİNİZ HAZIRLAMAK İSTERSENİZ:
250 GR  TAZE VİŞNE 
3-4 KAŞIK ŞEKER
1/2 LT SU 
hepsini birlikte kaynatıp süzün.
YAPILIŞI:

  • bisküvileri elle kırın ,
  •  tere yağını eritip ekleyin cevizi balı ekleyip  karıştırıp  kelepçeli kalıbın tabanına  yayıp bastırın.
  • kremşanti sütle çırpılır labne peyniri eklenip karıştırılır 
  • 1 bardak sıcak su jöleyle karıştırılıp eritilir ve kalan 1 bardak soğuk su eklenip  jölenin koyulaşması beklenir bisküvinin üzerine dökülüp dolapta bekletilir .
  • bir tencereye vişne ve su konup iyice kaynatılır .
  • 2,5 bardak  vişne suyu alınıp mısır nişastası  şeker ile pişirilir ,dolapta donmuş olan kremanın üzerine dökülüp soğutulup servis yapılır 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder