KATEGORİ:KURABİYELER
YAZAN:ŞÜKRAN
MALZEMELER:
- 150 GR TEREYAĞ
- 1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
- 1 YUMURTA
- 1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU
- ALDIĞI KADAR UN
- 1 PAKET VANİLYA
- 2 ELMA
- 2-3 KAŞIK ŞEKER
- 1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
- 1/ 2 ÇAY BARDAĞI CEVİZ İÇİ
- ÖNCELİKLE ELMALARI SOYUP RENDELEYİN.
- ŞEKERLE BERABER TAVAYA ALIP SOTELEYİN,TARÇINI VE CEVİZİ EKLEYİP OCAKTAN ALIP SOĞUTUN.
- BİR KABIN İÇİNE KABARTMA TOZU VE UN HARİÇ DİĞER MALZEMELERİ ALIP KARIŞTIRIN .
- UNU VE KABARTMA TOZUNU AZAR AZAR İLAVE EDİP KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMUR HALİNE GETİRİN.
- LİMON SIKACAĞININ TERSİNİ ÇEVİRİP ÇOK AZ SIVI YAĞLA YAĞLAYIN.
- ÜZERİNE STREÇ FİLM İLE KAPLAYIN.
- HAMURDAN CEVİZDEN BİRAZ BÜYÜK PARÇALAR KOPARIP İÇLİ KÖFTE GİBİ HAMURUN İÇİNİ OYUN.
- STREÇ FİLMİ ELİNİZLE OYNATARAK KURABİYE HAMURUNU ZEDELEMEDEN KALIPTAN ÇIKARIN.
- YAĞLI KAĞIT SERİLİ TEPSİYE DİZİP ÖNCEDEN ISITILMIŞ 175'DE Kİ FIRINDA ALTI PEMBELEŞİP ÜZERİ BEYAZ KALACAK ŞEKİLDE PİŞİRİN.
- FIRINDAN ÇIKARIP ILININCA ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPİP SERVİS YAPIN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder