bende bugün sizler için palamut yahni tarifi vereceğim hadi hepimize kolay gelsin .
MALZEMELER:
- 1 KG PALAMUT FİLETO VEYA KÜTÜK KESİM
- 4 SOĞAN
- 2/5 KAHVE FİNCANI ZEYTİNYAĞ
- 2 HAVUÇ
- 5-6 DİŞ SARIMSAK
- 2 SU BARDAĞI SU
- 1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
- 1 TATLI KAŞIĞI KIRMIZI BİBER
- TUZ ,KARABİBER
- 4-5 DAL MAYDANOZ
- 1 DAL TAZE BİBERİYE
- 1 TUTAM ŞEKER
- SOĞANLARI YARIM AY DOĞRAYIN TENCEREYE ZEYTİNYAĞI KOYUP ISITIN VE SOĞANLARI SOTELEYİN ŞEKERİ İLAVE EDİN.
- HAVUÇLARI KÜÇÜK KÜP DOĞRAYIP İLAVE EDİN VE SOTELEYİN SARIMSAKLARI DOĞRAYIP EKLEYİN
- SALÇAYI TUZU EKLEYİP TUZU KIRMIZI BİBERİ KARABİBERİ MAYDANOZU BİBERİYEYİ VE 2 SU BARDAĞI SUYU İLAVE EDİP 15-20 DK PİŞİRİN .
- FİLETO BALIKLARI ORTADAN 2 YE BÖLÜP TEPSİYE DİZİN ÜZERİNE TUZ VE KARABİBER SERPİN .
- TENCEREDE PİŞEN SOSU ÜZERLERİNE PAYLAŞTIRIP 1 ER DİLİM LİMON KOYUP KAPAĞINI KAPATIN VE 10-12 DAKİKA K PİŞİRİN .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder