25 Eylül 2016 Pazar

PALAMUT YAHNİ

eylül ayının gelmesi ile balık av yasağı da kalmış bulunuyor bu yıl tezgahlarda bol miktarda palamut ve hamsi bulunuyor. Artık balık tüketme zamanı çocuklarınıza bol bol ızgarasından kızartmasına pilakisi'n den köftesine pek çok tarif hazırlayabilirsiniz .
bende bugün sizler için palamut yahni tarifi vereceğim hadi hepimize kolay gelsin .
MALZEMELER:

  •    1 KG PALAMUT FİLETO VEYA KÜTÜK KESİM 
  • 4 SOĞAN
  • 2/5 KAHVE FİNCANI ZEYTİNYAĞ
  • 2 HAVUÇ
  • 5-6 DİŞ SARIMSAK
  • 2 SU BARDAĞI SU
  • 1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA 
  • 1 TATLI KAŞIĞI KIRMIZI BİBER
  • TUZ ,KARABİBER 
  • 4-5 DAL MAYDANOZ
  • 1 DAL TAZE BİBERİYE
  • 1 TUTAM ŞEKER 
YAPILIŞI:

  • SOĞANLARI YARIM AY DOĞRAYIN TENCEREYE ZEYTİNYAĞI KOYUP ISITIN VE SOĞANLARI  SOTELEYİN ŞEKERİ İLAVE EDİN.
  • HAVUÇLARI KÜÇÜK KÜP DOĞRAYIP İLAVE EDİN VE SOTELEYİN SARIMSAKLARI DOĞRAYIP EKLEYİN 
  • SALÇAYI TUZU EKLEYİP TUZU KIRMIZI BİBERİ KARABİBERİ MAYDANOZU BİBERİYEYİ VE 2 SU BARDAĞI SUYU İLAVE EDİP  15-20 DK PİŞİRİN  .
  • FİLETO BALIKLARI ORTADAN 2 YE BÖLÜP TEPSİYE DİZİN ÜZERİNE TUZ VE KARABİBER SERPİN  .
  • TENCEREDE PİŞEN SOSU ÜZERLERİNE PAYLAŞTIRIP 1 ER DİLİM LİMON KOYUP KAPAĞINI KAPATIN VE 10-12 DAKİKA K PİŞİRİN  .
NOT : FIRINDA DA PİŞİREBİLİRSİNİZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder