MALZEMELER:
- 1 SU BARDAĞI İRMİK
- 1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
- 1 SU BARDAĞI YOĞURT
- 2 PAKET KABARTMA TOZU
- 1 PAKET VANİLYA
- ALDIĞI KADAR UN
- 4 SU BARDAĞI ŞEKER
- 3 SU BARDAĞI SU
- 1 KASE İRMİK
- TÜM MALZEME HAMUR YOĞURMA KABINA ALINIP YOĞRULUR
- HAMURDAN PARÇALAR KOPARILIP YUVARLANIP UZATILIP FİTİLLER YAPILIR
- TEZGAHA İRMİK DÖKÜLÜP FİTİLLER YUVARLANIP HER TARAFININ İRMİKLE KAPLANMASI SAĞLANIR .
- 2 PARMAK ENİNDE KESİLİP YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİLİP 180'DE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA ALTIN SARISI OLANA KADAR PİŞİRİLİR.
- ŞEKERLE SU BİR KABA ALINIP ŞEKER ERİYENE KADAR İYİCE KARIŞTIRILIR.
- FIRINDAN ÇIKAN TATLININ ÜZERİNE HEMEN DÖKÜLÜP ÜSTÜ KAPATILIR.
- 15 DK DİNLENDİRİLİP KAPAK AÇILIR SOĞUYUNCA SERVİS YAPILIR
ŞİMDİDEN YAPANLARA AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder