25 Eylül 2016 Pazar

LOKMALIK İRMİK TATLISI

MALZEMELER:
  • 1 SU BARDAĞI İRMİK
  • 1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
  • 1 SU BARDAĞI YOĞURT 
  • 2 PAKET KABARTMA TOZU
  • 1 PAKET VANİLYA 
  • ALDIĞI KADAR UN 
SOĞUK ŞERBETİ İÇİN:
  • 4 SU BARDAĞI ŞEKER
  • 3 SU  BARDAĞI SU
BULAMAK  İÇİN:
  • 1 KASE İRMİK 
YAPILIŞI:
  • TÜM MALZEME HAMUR YOĞURMA KABINA ALINIP YOĞRULUR 
  • HAMURDAN PARÇALAR KOPARILIP YUVARLANIP UZATILIP FİTİLLER YAPILIR 
  • TEZGAHA İRMİK DÖKÜLÜP FİTİLLER YUVARLANIP HER TARAFININ İRMİKLE KAPLANMASI SAĞLANIR .
  • 2 PARMAK ENİNDE KESİLİP YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİLİP 180'DE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA ALTIN SARISI OLANA KADAR PİŞİRİLİR.
  • ŞEKERLE SU BİR KABA ALINIP ŞEKER ERİYENE KADAR İYİCE KARIŞTIRILIR.
  • FIRINDAN ÇIKAN TATLININ ÜZERİNE HEMEN DÖKÜLÜP ÜSTÜ KAPATILIR.
  • 15 DK DİNLENDİRİLİP KAPAK AÇILIR SOĞUYUNCA SERVİS YAPILIR 
NOT:BU TATLIDA ŞERBET PİŞİRİLMİYOR UNUTMAYIN
ŞİMDİDEN YAPANLARA AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder