sonbahar tüm güzelliği ile geldi artık yavaş yavaş kış hazırlıklarımız başlıyor bende tarhana yapımı ile kış hazırlıklarıma start verdim .Biraz zahmetli de olsa kışın kendi yaptığınız çorbayı içmek kadar güzel bir duygu olmasa gerek .Lafı daha fazla uzatmadan gelin malzeme listemizi verelim ve yapmaya başlayalım
MALZEMELER:
- 1 KG DOMATES
- 1 KG KURU SOĞAN
- 1 KG DOLMA BİBER
- 1 KG KIRMIZI BİBER
- 1-1,5 KG YOĞURT
- 3-4 YEMEK KAŞIĞI DOLUSU TUZ
- ALDIĞI KADAR UN (EN AZ 5-6 KG )
- 1 DEMET TARHUN OTU
- 3-4 DİŞ SARIMSAK
- DEREOTU /MAYDANOZ
- 1-2 KABAK ,PATLICAN
- KARABİBER .PUL BİBER
YAPILIŞI:
- DOMATESİ SOĞANI DOLMA BİBERİ KIRMIZI BİBERİ İRİCE DOĞRAYIP BÜYÜKÇE BİR TENCEREYE ALIN .
- ÜZERİNE TUZU EKLEYİP HİÇ SU KOYMADAN PİŞİRİN KENDİ SUYUNU BIRAKIYOR YUMUŞAYINCA OCAKTAN ALIN VE SOĞUMAYA BIRAKIN
- İYİCE SOĞUYUNCA ÜZERİNE YOĞURDU EKLEYİN UNU İLAVE EDEREK YOĞURUN . HAMUR CIVIK OLMASIN ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR OLACAK .
- 2 GÜN BOYUNCA HAMURA DOKUNMAYIN

- BU ZAMAN İÇERİSİNDE HAMURUNUZ YAVAŞÇA KABARMAYA BAŞLAYACAK 3.CÜ GÜN HAMURU YOĞURUN.

- ARTIK HAMURUNUZ DEVAMLI KABARIP TAŞACAKTIR EN AZ 6-7 GÜN BOYUNCA HAMURU KABARDIKÇA YOĞURUN .
- EĞER EKŞİMSİ OLMASINI İSTİYORSANIZ BU SÜREYİ 10 GÜNE KADAR UZATABİLİRSİNİZ DAHA FAZLA BEKLETMEYİN.
- ARTIK HAMURUMUZUN ÇIKMA VAKTİ GELMİŞTİR GÜNEŞ GÖREN BALKONUNUZA TEMİZ BİR ÖRTÜ YAYIN TARHANA DAN PARÇALAR KOPARIP ÜZERİNE YAYIN VE KURUMAYA BIRAKIN .
- ELİNİZE YAPIŞMIYORSA ÜZERİ KURUMUŞSA TARHANAYI UFALAYIN SÜZGEÇTEN GEÇİRİP GÖLGEDE 3-4 GÜN BOYUNCA KURUMAYA BIRAKIN .BEZ TORBAYA KOYUP KALDIRIN
- BEN KABAK TARHUN OTU DEREOTU KULLANMADIM EVDEKİLER ÖYLE SEVMİYOR SİZLER SEVİYORSANIZ ONLARI DA TENCEREYE İLAVE EDİP PİŞİRİN.
- KURUTMAK TAN ZORLANIRSANIZ TAZE HALDA BİRER PİŞİRİMLİK BUZDOLABI POŞETLERİNE KOYUP DERİN DONDURUCUYA KALDIRIP TAZE DE TÜKETEBİLİRSİNİZ .
- SÜZGEÇTEN GEÇİRMEKTE ZORLANIRSANIZ İYİCE KURUTUP RONDO DAN ÇEKİN ÖYLEDE YAPABİLİRSİNİZ .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder