sevgili dostlar sonbaharın kendini hissettirmeye başladığı şu günlerde sizinle güzel bir çay saati çöreği paylaşmak istedim .Almanların her daim severek tükettikleri fındıklı rulo çörekle karşınızdayım .hadi şimdi gelsin hep birlikte bu kolay bir o kadarda lezzetli çöreğin malzeme listesi.
MALZEMELER:
- 800 GR UN
- 1 YUMURTA
- 100 GR TEREYAĞ
- 250 GR ŞEKER
- 1/2 TATLI KAŞIĞI TUZ
- 250 ML SÜT
- 1 YAŞ MAYA
- 200 GR TEREYAĞ
- 1 KAŞIK TARÇIN
- 250 GR ŞEKER
- 200 GR FINDIK İÇİ
- 200 GR PUDRA ŞEKERİ
- 30 ML SU
- 3 DAMLA ACI BADEM ESANSI
- SÜTÜ VE YAĞI ILITIN. ŞEKER VE MAYAYI EKLEYİP ERİTİN UN TUZ YUMURTA İLAVE EDEREK KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR YOĞURUN .
- HAMURU ILIK BİR YERDE 40-60 DK GELDİRİN .
- İÇ MALZEMEYİ HAZIRLAYALIM .TEREYAĞI ERİTİN FINDIKLARI ŞEKERİ TARÇINI EKLEYELİM .
- GELEN HAMURU 2'YE BÖLÜP BÜYÜKÇE AÇALIM İÇ HARCIN YARISINI HER TARAFINA SÜRELİM VE RULO SARALIM .
- 2 CM KALINLIĞINDA KESİP YAĞLI KAĞIT SERİLİ TEPSİYE ARALIKLI DİZELİM.
- 30 DAKİKA DİNLENDİRİP 180'DE PİŞİRELİM .
- ÜZERİ İÇİN PUDRA ŞEKERİ VE SUYU ACI BADEM ESANSINI KARIŞTIRALIM FIRINDAN ÇIKAN HAFİF ILINMIŞ ÇÖREKLERİN ÜZERİNE BOLCA SÜRÜP DONMASINI BEKLEYELİM SERVİS YAPALIM.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder