MALZEMELER:
- 3 YUMURTA
- 1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
- 1 AJDA ÇAY BARDAĞI YOĞURT
- 1 AJDA ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
- 1 KUTU SIVI KREMA (200 GR)
- 1 LİMONU SUYU VE 1 LİMON KABUĞU RENDESİ
- 3 SU BARDAĞI UN
- 1,5 PAKET KABARTMA TOZU
- 1 ÇİMDİK TUZ
- YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPIN .
- KREMAYI İLAVE EDİN ÇIRPMAYA DEVAM EDİN HOMOJEN BİR HAL ALACAK.
- YOĞURT VE SIVI YAĞ TUZ EKLEYİP ÇIRPIN
- LİMON RENDESİNİ VE SUYUNU DA KATIN.
- UN VE KABARTMA TOZUNU ELEYEREK İLAVE EDİN VE BİR TUR ÇEVİRİN .YAĞLANMIŞ KALIBA DÖKÜP TEZGAHA 2 KERE VURUN HAVASI ÇIKSIN ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180'DE PİŞİRİN.
KEK YAPMANIN PÜF NOKTALARI:
- ÖNCELİKLE BÜTÜN MALZEMELERİNİZ ODA ISISINDA OLMALI .
- YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPINIZ ,SIVI MALZEMELERİ EKLEYİN EN SON KURULARI ELEYEREK KATIN ÇOK AZ ÇIRPIN .
- KALIBINIZIN ALT KISMINI YAĞLAYIN KENARLARINI YAĞ SÜRMEYİN Kİ HAMUR KABARMAYA BAŞLAYINCA YAĞ YUKARI DOĞRU KABARMASINI ENGELLER.
- FIRININIZIN 5-6 DAKİKA ÖNCEDEN ISINMASINA DİKKAT EDİN.
- İLK 20 DAKİKA FIRININIZIN KAPAĞINI AÇMAYIN, KEKİNİZ SÖNER.
- PİŞTİĞİNDEN EMİN OLDUĞUNUZ KEKİ FIRINI KAPATTIKTAN 2 DAKİKA SONRA ÇIKARIN ILININCA TERS ÇEVİRİP SERVİS TABAĞINIZA ALIN.
- HAMURUNA TAZE MEYVE EKLEDİĞİNİZ KEKLER DİĞERLERİNE GÖRE BİRAZ DAHA GEÇ PİŞER
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder