21 Şubat 2016 Pazar

LİMONLU KEK


Değişik kek tarifi isteyenlere limonlu kek tarifi ile geldim .
MALZEMELER:

  • 3 YUMURTA
  • 1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
  • 1 AJDA ÇAY BARDAĞI YOĞURT
  • 1 AJDA ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
  • 1 KUTU SIVI KREMA (200 GR)
  • 1 LİMONU SUYU VE  1 LİMON KABUĞU RENDESİ
  • 3 SU BARDAĞI UN
  • 1,5 PAKET KABARTMA TOZU
  • 1 ÇİMDİK TUZ 
YAPIMI:

  • YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPIN  .
  • KREMAYI İLAVE EDİN ÇIRPMAYA DEVAM EDİN  HOMOJEN BİR HAL ALACAK.
  • YOĞURT VE SIVI YAĞ TUZ  EKLEYİP ÇIRPIN 
  • LİMON RENDESİNİ VE SUYUNU DA KATIN.
  • UN VE KABARTMA TOZUNU ELEYEREK İLAVE EDİN VE BİR TUR ÇEVİRİN .YAĞLANMIŞ KALIBA DÖKÜP  TEZGAHA 2 KERE VURUN HAVASI ÇIKSIN  ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180'DE PİŞİRİN.


KEK YAPMANIN PÜF NOKTALARI:

  1. ÖNCELİKLE BÜTÜN MALZEMELERİNİZ ODA ISISINDA OLMALI .
  2. YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPINIZ ,SIVI MALZEMELERİ EKLEYİN EN SON KURULARI ELEYEREK KATIN ÇOK AZ ÇIRPIN .
  3. KALIBINIZIN ALT KISMINI YAĞLAYIN KENARLARINI YAĞ SÜRMEYİN  Kİ HAMUR KABARMAYA BAŞLAYINCA YAĞ YUKARI DOĞRU KABARMASINI ENGELLER.
  4. FIRININIZIN 5-6 DAKİKA ÖNCEDEN ISINMASINA DİKKAT EDİN.
  5. İLK 20 DAKİKA FIRININIZIN KAPAĞINI AÇMAYIN, KEKİNİZ SÖNER.
  6. PİŞTİĞİNDEN EMİN OLDUĞUNUZ KEKİ FIRINI KAPATTIKTAN 2 DAKİKA SONRA ÇIKARIN ILININCA TERS ÇEVİRİP SERVİS TABAĞINIZA ALIN.
  7. HAMURUNA TAZE MEYVE EKLEDİĞİNİZ KEKLER DİĞERLERİNE GÖRE BİRAZ DAHA GEÇ PİŞER  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder