21 Şubat 2016 Pazar

PATATESLİ BÖREK


bugün sizlerle patatesli börek tarifimi paylaşmak istiyorum yapımı kolay olduğu kadar lezzetli de bir tarif  şimdi hep birlikte yapalım bu güzel tarifi.
MALZEMELER:
  • 2 YUFKA
  • 3 HAŞLANMIŞ EZİLMİŞ PATATES
  • 150 GR PASTIRMA 
  • 1 SOĞAN (PİYAZ DOĞRANMIŞ)
  • 2-3 SİVRİ BİBER
  • PUL BİBER,KARABİBER ,TUZ ,KİMYON
  • 1 TUTAM MAYDANOZ (İSTEĞE BAĞLI)
SOSU İÇİN:
  • 1 ÇAY BARDAĞI SU
  • 1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞ
YAPIMI:
  • ÖNCELİKLE SUYLA ZEYTİN YAĞINI BİR KAPTA BULUŞTURUN.
  • AYRI BİR KAPTA PATATES, DOĞRANMIŞ PASTIRMA ,BİBER , SOĞAN VE BAHARATLARI HARMANLAYIN .
  •  YUFKANIN BİRİNİ  TEZGAHA YAYIN SOSU ÜZERİNE GEZDİRİN DİĞER YUFKAYI DA  ÜZERİNE YAYIN ONUN  ÜSTÜNE DE SOS GEZDİRİN.
  • BU ŞEKİLDE HAZIRLANMIŞ YUFKAMIZI ÖNCE + OLACAK ŞEKİLDE KESİN HER ÜÇGEN PARÇAYI DA  TEKRAR ORTASINDAN KESİN ,BU İŞLEMİ BİR KEZ DAHA TEKRARLAYIP TOPLAMDA 16 ÜÇGEN ELDE EDİN.
  • HER BİR ÜÇGENİN GENİŞ KENARINA İÇ HARÇ KOYUP SİGARA BÖREĞİ GİBİ SARIN .
  • YAĞLI KAĞIT SERİLİ TEPSİYE DİZİN.200'DE PİŞİRİN. 
NOT: BÖREĞİNİZİN İÇ HARCINA KAŞAR RENDESİ VEYA BEYAZ PEYNİRDE İLAVE EDEBİLİRSİNİZ DAHA DEĞİŞİK BAHARATLAR EKLEYEBİLİRSİNİZ   ÜZERİNE YUMURTA SARISI DA SÜRÜLE BİLİR 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder