![]() |
MALZEMELER:
- 2 YUFKA
- 3 HAŞLANMIŞ EZİLMİŞ PATATES
- 150 GR PASTIRMA
- 1 SOĞAN (PİYAZ DOĞRANMIŞ)
- 2-3 SİVRİ BİBER
- PUL BİBER,KARABİBER ,TUZ ,KİMYON
- 1 TUTAM MAYDANOZ (İSTEĞE BAĞLI)
- 1 ÇAY BARDAĞI SU
- 1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞ
- ÖNCELİKLE SUYLA ZEYTİN YAĞINI BİR KAPTA BULUŞTURUN.
- AYRI BİR KAPTA PATATES, DOĞRANMIŞ PASTIRMA ,BİBER , SOĞAN VE BAHARATLARI HARMANLAYIN .
- YUFKANIN BİRİNİ TEZGAHA YAYIN SOSU ÜZERİNE GEZDİRİN DİĞER YUFKAYI DA ÜZERİNE YAYIN ONUN ÜSTÜNE DE SOS GEZDİRİN.
- BU ŞEKİLDE HAZIRLANMIŞ YUFKAMIZI ÖNCE + OLACAK ŞEKİLDE KESİN HER ÜÇGEN PARÇAYI DA TEKRAR ORTASINDAN KESİN ,BU İŞLEMİ BİR KEZ DAHA TEKRARLAYIP TOPLAMDA 16 ÜÇGEN ELDE EDİN.
- HER BİR ÜÇGENİN GENİŞ KENARINA İÇ HARÇ KOYUP SİGARA BÖREĞİ GİBİ SARIN .
- YAĞLI KAĞIT SERİLİ TEPSİYE DİZİN.200'DE PİŞİRİN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder