merhaba sevgili dostlarım bugün sizin için bir şerbetli tatlı paylaşmak istedim yapımı kolay olduğu kadar gelen misafirlerinizi de mutlu edecek bir tarifle karşınızdayım
MALZEMELER:
- 1 ÇAY BARDAĞI İRMİK
- 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
- 1 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
- 1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
- 1/2 ÇAY BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
- 1 YUMURTA
+ - 1 YUMURTA BEYAZI
- 3 KAŞIK TEREYAĞ(ODA ISISINDA )
- 1 KABARTMA TOZU
- 1 PAKET VANİLYA
- ALDIĞI KADAR UN
- 1 KASE HİNDİSTAN CEVİZİ
- 1 /2 ÇAY BARDAĞI SÜT
- 4 SU BARDAĞI ŞEKER
- 4,5 SU BARDAĞI SU
- 1-2 DAMLA LİMON SUYU
- 1 YUMURTA SARISI
- 1/2 BARDAK BADEM VEYA FINDIK
- 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
- ÖNCELİKLE ŞEKER İLE SU BİR TENCEREYE ALINIP KAYNATILIR.OCAK KISILIP 10 DK DAHA KAYNATILIP LİMON SUYU EKLENİP OCAKTAN ALINIR VE SOĞUMAYA BIRAKILIR .
- BİR KABA TEREYAĞ SIVI YAĞ YUMURTALAR YOĞURT KONUP EL ÇIRPICI İLE ÇIRPILIR .
- UN HARİÇ BÜTÜN KURU MALZEMELER EKLENİR KARIŞTIRILIR .
- UN YAVAŞÇA İLAVE EDİLİP ELE YAPIŞMAYAN YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİLİR .
- SÜTLE HİNDİSTAN CEVİZİ BİR KASE DE KARIŞTIRILIR
- HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR ALINIP TEMİZ KULLANILMAMIŞ BİR TARAK ÜZERİNE KONUR VE TARAĞIN BOYUNCA AÇILIR .
- BİR TARAFINA HİNDİSTAN CEVİZİ KONUR VE SARILIR İKİ UCU BİRLEŞTİRİLİP YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİLİR
- ÜZERİNE 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞLA KARIŞTIRILMIŞ YUMURTA SARISI SÜRÜLÜP TANE FINDIKLAR TAM ORTASINA KONUP 180'DE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA ALTIN SARISI OLANA KADAR PİŞİRİLİR.
- FIRINDAN ÇIKAN SICAK TATLIYA SOĞUK ŞERBET DÖKÜLÜP ÇEKTİRİLİR .
- SOĞUYUNCA SERVİS YAPILIR .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder