sevgili dostlar bugün sizin için Elazığ har put köftesi tarifi paylaşıyorum ,yapanlara afiyet olsun .
MALZEMELER:
- 400 GR DANA KIYMA
- 1 ÇAY BARDAĞI İNCE BULGUR
- 1 KURU SOĞAN RENDESİ
- TUZ KARABİBER
- .1 TATLI KAŞIĞI KİMYON
- 1 ÇAY KAŞIĞI KURU NANE
- 1 ÇAY KAŞIĞI KURU KEKİK
- 1/2 DEMET TAZE FESLEĞEN
- 1 LT ET SUYU
- 2 DİŞ SARIMSAK
- 1,5 TANE PATATES
- 1 KAŞIK DOMATES SALÇASI
- 1 KAŞIK BİBER SALÇASI
- TUZ
- KURU NANE
- KURU KEKİK
- 1 KAŞIK TEREYAĞ
- KAŞIK ZEYTİNYAĞ
YAPILIŞI:
- KÖFTE İÇİN TÜM MALZEME BİR KABA ALINIP YOĞRULUR MİSKETTEN BÜYÜK KÖFTELER YAPILIP İŞARET PARMAĞINIZLA ORTASINA BASTIRIN.
- SONRA UN SERPTİĞİNİZ BİR TEPSİYE KÖFTELERİ KOYUN.
- TENCEREYE TEREYAĞ VE ZEYTİNYAĞI KONULUP ERİTİLİR SALÇALAR İLAVE EDİLİP KAVRULUR KÜP DOĞRANMIŞ PATATES EKLENİR.
- BİRAZ SOTELENİR KURU NANE KURU KEKİK EKLENİP ET SUYU İLAVE EDİLİR .
- KAYNAYINCA KÖFTELER TENCEREYE ALINIP 15 DAKİKA PİŞİRİLİR .
- SERVİS YAPANA KADAR KÖFTELERİ SUYUN İÇİNDEN ÇIKARIN YOKSA SUYU TAMAMEN ÇEKER VE DAĞILIRLAR
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder