2 Temmuz 2016 Cumartesi

PATATESLİ HAR PUT KÖFTE

sevgili dostlar bugün sizin için Elazığ  har put köftesi tarifi paylaşıyorum  ,yapanlara afiyet olsun .
MALZEMELER:
  • 400 GR DANA KIYMA 
  • 1 ÇAY BARDAĞI İNCE BULGUR
  • 1 KURU SOĞAN RENDESİ
  • TUZ KARABİBER 
  • .1 TATLI KAŞIĞI KİMYON
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KURU NANE 
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KURU KEKİK 
  •  1/2 DEMET TAZE FESLEĞEN
  • 1 LT ET SUYU
  • 2 DİŞ SARIMSAK
SOSU İÇİN:
  • 1,5 TANE  PATATES
  • 1 KAŞIK DOMATES SALÇASI
  • 1 KAŞIK BİBER SALÇASI
  • TUZ 
  • KURU NANE 
  • KURU KEKİK 
  • 1 KAŞIK TEREYAĞ 
  • KAŞIK ZEYTİNYAĞ
KÖFTELERİ BULAMAK İÇİN UN
YAPILIŞI:
  • KÖFTE İÇİN TÜM MALZEME BİR KABA ALINIP  YOĞRULUR MİSKETTEN BÜYÜK KÖFTELER YAPILIP İŞARET PARMAĞINIZLA ORTASINA BASTIRIN.
  • SONRA UN SERPTİĞİNİZ BİR TEPSİYE  KÖFTELERİ KOYUN.
  • TENCEREYE TEREYAĞ VE ZEYTİNYAĞI KONULUP ERİTİLİR SALÇALAR İLAVE EDİLİP KAVRULUR KÜP DOĞRANMIŞ PATATES EKLENİR.
  • BİRAZ SOTELENİR  KURU NANE KURU KEKİK EKLENİP ET SUYU İLAVE EDİLİR .
  • KAYNAYINCA KÖFTELER TENCEREYE ALINIP 15 DAKİKA PİŞİRİLİR .
  • SERVİS YAPANA KADAR KÖFTELERİ SUYUN İÇİNDEN ÇIKARIN YOKSA SUYU TAMAMEN ÇEKER VE DAĞILIRLAR 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder