Uzun bir aradan sonra tekrar beraberiz bugün sizlere bir çorba tarifim var beğeneceğinizi umuyorum
KATEGORİ:ÇORBALAR
YAZAN: ŞÜKRAN
MALZEMELER:
- 1 TAVUK GÖĞSÜ VEYE BUDU
- 1,5 LT SU
- 3/4 SU BARDAĞI ARPA ŞEHRİYE
- TUZ KARABİBER
- 1 YUMURTA
- 1 LİMON SUYU
- 2 KAŞIK UN (BEN YAPARKEN KULLANMADIM)
- öncelikle tavuk etimizi tuz ekleyerek haşlıyoruz pişince tencereden alıp ufak ufak doğruyoruz.
- tenceredeki kalan suyumuza arpa şehriyeyi ekleyip pişiriyoruz,içine didiklemiş eti tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika daha pişirin.
- ayrı kapta un yumurta ve limon suyunu çırpın tavuk suyundan azar azar ekleyip ılıklaştırın .
- çorbamıza karıştırarak yedirip 1-2 taşım daha kaynatıp servis yapın .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder