5 Şubat 2015 Perşembe

TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI




Uzun bir aradan sonra tekrar beraberiz  bugün sizlere bir çorba tarifim var  beğeneceğinizi umuyorum
KATEGORİ:ÇORBALAR
YAZAN: ŞÜKRAN
MALZEMELER:

  • 1 TAVUK GÖĞSÜ VEYE BUDU
  • 1,5 LT SU 
  • 3/4 SU BARDAĞI ARPA ŞEHRİYE 
  • TUZ KARABİBER 
TERBİYESİ İÇİN:

  • 1 YUMURTA
  • 1 LİMON SUYU
  • 2 KAŞIK UN (BEN YAPARKEN KULLANMADIM)
YAPILIŞI:

  • öncelikle tavuk etimizi tuz  ekleyerek  haşlıyoruz pişince tencereden alıp ufak ufak doğruyoruz.
  • tenceredeki kalan suyumuza arpa şehriyeyi ekleyip pişiriyoruz,içine didiklemiş eti tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika daha pişirin.
  • ayrı kapta un yumurta ve limon suyunu çırpın tavuk suyundan azar azar ekleyip ılıklaştırın .
  • çorbamıza karıştırarak yedirip 1-2 taşım daha kaynatıp servis yapın . 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder