5 Şubat 2015 Perşembe

TAVUK ŞİNİTZEL





Sevgili dostlar bugün sizlere viyana  mutfağından tavuk şinitzel tarifi paylaşıyorum viyana da dana etiyle yapılıyor  sizler ise   hem tavuk etiyle hemde dana etiyle yapabilirsiniz.sofranıza fark  katacak  bir lezzet .çocukların yanında patates ve pilavla severek yedikleri bir yemektir .
KATEGORİ:ET YEMEKLERİ
YAZAN:ŞÜKRAN
MALZEMELER:

  • 5 DİLİM ŞİNİTZEL DOĞRANMIŞ TAVUK GÖĞÜS ETİ
  • 1 BARDAK GALETA UNU
  • 2 YUMURTA
  • 1/2 BARDAK UN 
  • 1 TATLI KAŞIĞI KEKİK 
  • 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ 
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER 
  • ÇAY KAŞIĞININ UCUYLA KÖRİ
ÜZERİNE:
  • 1 KAŞIK TEREYAĞ 
  • 5 LİMON DİLİMİ
YAPILIŞI:

  • yumurtaları bir kaba kırıp az tuz  kekik ve karabiberle tatlandırın. ayrı kaba un koyup onuda tuz ve karabiberle tatlandırın bir başka kaba da galeta ununu alın.
  • eti tuz karabiber kekik ve köri ile tatlandırın .
  • önce una bulayın sonra yumurtaya batırın en son galeta unu ile her tarafını kaplayın .
  • tavaya bol sıvı yağ alıp kızdırın etleri içine alıp ısıyı orta dereceye  getirip her iki tarafı da altın sarısı   oluncaya kadar kızartın yağlı kağıt serili tabağa alın .
  • servis tabağına alıp üzerine 1 küçük parça tereyağ koyun  yağ eriyince 1 dilim limon koyun yanında fırın da elma dilimi patates pilavla servis yapın .şimdiden afiyet olsun 
NOT:EĞER DAHA FARKLI YAPMAK İSTERSENİZ ETLERİ ÖNCE RENDE KAŞARA SONRA UNA  YUMURTAYA VE GALETA UNUNA BULAYIP DA YAPABİLİRSİNİZ .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder