Sevgili dostlar bugün sizlere viyana mutfağından tavuk şinitzel tarifi paylaşıyorum viyana da dana etiyle yapılıyor sizler ise hem tavuk etiyle hemde dana etiyle yapabilirsiniz.sofranıza fark katacak bir lezzet .çocukların yanında patates ve pilavla severek yedikleri bir yemektir .
KATEGORİ:ET YEMEKLERİ
YAZAN:ŞÜKRAN
MALZEMELER:
- 5 DİLİM ŞİNİTZEL DOĞRANMIŞ TAVUK GÖĞÜS ETİ
- 1 BARDAK GALETA UNU
- 2 YUMURTA
- 1/2 BARDAK UN
- 1 TATLI KAŞIĞI KEKİK
- 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
- 1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
- ÇAY KAŞIĞININ UCUYLA KÖRİ
- 1 KAŞIK TEREYAĞ
- 5 LİMON DİLİMİ
- yumurtaları bir kaba kırıp az tuz kekik ve karabiberle tatlandırın. ayrı kaba un koyup onuda tuz ve karabiberle tatlandırın bir başka kaba da galeta ununu alın.
- eti tuz karabiber kekik ve köri ile tatlandırın .
- önce una bulayın sonra yumurtaya batırın en son galeta unu ile her tarafını kaplayın .
- tavaya bol sıvı yağ alıp kızdırın etleri içine alıp ısıyı orta dereceye getirip her iki tarafı da altın sarısı oluncaya kadar kızartın yağlı kağıt serili tabağa alın .
- servis tabağına alıp üzerine 1 küçük parça tereyağ koyun yağ eriyince 1 dilim limon koyun yanında fırın da elma dilimi patates pilavla servis yapın .şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder